Köyde drama şenliği

Köyde drama şenliği
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bulunan Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Çocuk ve Drama dersi kapsamında, merkez ve köy okullarında drama gösterileri yaptılar.

Öğrenciler, bir taraftan söz konusu dersin uygulamasını geçekleştirirken, diğer taraftan da köylüleri drama ile tanıştırıyorlar.

Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun dramanın çocukların sosyal, duygusal, bilişsel gelişimlerine katkı sağladığını ve özellikle dezavantajlı çocuklara ulaşmanın hayati önemde olduğunu dile getirdi.

Karakoyun, son üç yıldır Çocuk ve Drama dersi kapsamında çeşitli drama gösterileri hazırladıklarını ve bu oyunları başta Silvan merkez olmak üzere birçok köy okuluna gidip sergilediklerini belirterek, çocukların mutlulukla bakabilmesi için öğrencileriyle birlikte drama gösterileri hazırlayıp sunmaya devam edeceklerini de belirtti.  

Üniversite öğrencilerinin sergilediği drama oyunlarına başta söz konusu köy okullarında okuyan öğrenciler olmak üzere köylüler de büyük ilgi gösteriyor. Hayatlarında ilk defa canlı bir drama izlediklerini belirten bazı köylüler, buna bezer etkinliklerin devam etmesini de talep ediyorlar.

 

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.