Köylüler yol kapattı

Köylüler yol kapattı
Batman'da 11 köyün sakinleri, yollarının yapılmadığı gerekçesiyle traktörleriyle Batman-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapatarak, oturma eylemi yaptı.

Batman’da 11 köyün sakinleri, yollarının yapılmadığı gerekçesiyle traktörleriyle Batman-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapatarak, oturma eylemi yaptı.

Merkeze bağlı Kocalar, Zorava, Üçkardeşler, Kıraçtepe, Çevlikköy, Düzalan, Demirköy,  Adak, Çeliksu, Can ve Çığıl köyü sakinleri, köy yollarının yapılmadığı iddiasıyla Batman-Diyarbakır karayolundaki Batman köprüsünü trafiğe kapattı.

Yaklaşık 1 saat süren eylem nedeniyle yolda araç kuyruğu oluştu. Kapatılan yolu geçmeye çalışan bazı sürücüler, eylem yapan köylüler tarafından tartaklandı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhun Çetin Nizamoğlu ve Merkez Jandarma Karakolu Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Bostanlı olay yerine gelerek köylülerle görüştü. Sorunun çözüleceğine dair söz alan köylüler, eylemlerini sona erdirerek, yolu trafiğe açtı.

Kocalar köyü sakinlerinden Orhan Çam, yaptığı açıklamada, 11 köy ve bu köylere bağlı 4 mezranın bağlantı yolunun yapılmasını istediklerini belirterek, bu nedenle eylem yaptıklarını söyledi.

Halife Özçelik ise "Ya canımızı alsınlar ya da yolumuzu yapsınlar. 50 senedir bu yol bu halde ve kimse yapmıyor" diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.