Koyun, keçi desteklemeleri için başvuru uyarısı

Koyun, keçi desteklemeleri için başvuru uyarısı
Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden koyun, keçi desteklemeleri hakkında başvuru uyarısı.

 

Koyun, keçi yetiştiricilerin dikkatine

Gıda Tarım ve Hayvancılık Batman İl Müdürlüğü koyun keçi yetiştiricilere uyarıda bulunarak, 2015 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin mağdur olmamaları için uyarıları dikkate alması gerektiği belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan yaptığı açıklamada, 2015 yılında yapılacak Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında koyun keçi yetiştiricilerinin 27 Kasım tarihine kadar Koyun Keçi Kayıt Sistemine başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.Tercan, aksi takdirde kayıt yaptırmayan yetiştiricilerin desteklemelerden faydalanmayacağını söyledi.

Tercan, anaç koyun keçi desteklemelerine ilişkin şu hatırlatmalarda bulundu:

"Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun-Keçı Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiriciler, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere desteklemeden yararlandırılırlar. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, KKKS "de işletme ve hayvan bilgilerinin güncellenmesini sağlayarak, güncellenmiş hayvanlarının kulak numaraları listesi bulunan dilekçeyi destekleme başvurusunda bulunmak üzere 1 Eylül 2015 - 27 Kasım tarihleri arasında üyesi olduğu birliğe verir. Desteklemeye esas bilgilerde KKKS kayıtları esas olup, bu sistemde hayvan ve işletme bilgilerinin güncellenmesinden (ölüm, kesim, satış vs.) ve kayıtlarının doğruluğunun takibinden yetiştirici sorumludur. 27 Kasım tarihinden sonra KKKS'ye kaydedilen veya güncellenen işletme ve hayvanlar desteklemeden faydalandırılmaz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.