'Kozakçıoğlu intihar etmedi' itirazı

'Kozakçıoğlu intihar etmedi' itirazı
İstanbul Sarıyer'deki evinde intihar ettiği iddia edilen OHAL eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, olayın cinayet olduğunu belirterek, savcılığın takipsizlik kararına karşı mahkemeye itiraz etti.

İSTANBUL - OHAL eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun 23 Mayıs 2013'te İstanbul Sarıyer'deki evinde ölü bulunmasının ardından yapılan incelemede, kapısı kilitli odasında kalbine sıkılan tek kurşunla hayatını kaybettiği tespit edildi. Savcılık olayın intihar olduğunu açıklarken, avukatı Metin Çetinbaş, takipsizlik kararına karşı itiraz etti. Çetinbaş, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, olayın gerçekleştiği odanın anahtarının kayıp olduğunu belirtti. Çetinbaş, "Rahmetli Hayri Bey'in intihar ettiğine yönelik en büyük delil kapının kilitli olmasıydı. Kapı içeriden kilitlendiyse, içerideki anahtar nerede? İçeride bir anahtar olmadığını tespit ettik. Biz de soruyoruz, bu anahtar nerede? Anahtar yoksa ve sorgulanmadıysa Kozakçıoğlu'nun dosyasının intihar denilerek kapatılmasını hukuki açıdan noksanlık olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'Anahtarın bulunması gerekir'

 

Dilekçede, "Gerek Adli Tıp uzmanlarının, gerekse balistik uzmanının raporlarından anlaşıldığı üzere Hayri Kozakçıoğlu'nun ateşli silahla yaralanıp ölmesi olayında cinayet orjini araştırılmamış ve tartışılmamıştır" diyen Çetinbaş, bunun büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. Kapının içeriden kilitlendiği iddiasının yanlış olduğunu ifade eden Çetinbaş, "Hayri Bey'in yaşamını yitirdiği odanın ikinci bir anahtarı yoktur. Burada bir yanlış algılama var. Doğru bilgi şu; anahtar yok ve anahtarın bulunması gerekiyor" dedi. 
 

'Bu şartlarda niye intihar etsin?'
 

Çetinbaş, silahta parmak izi ve DNA kalıntısı da bulunmadığına dikkat çekerek, "Bir kişinin intihar etmesi için ya maddi sıkıntısı ya özel sorunu ya da sağlık problemi olması gerekir. Bunların hiçbiri Kozakçıoğlu'nda yok. Olay sabahı mobilya bakmış. Öğleden sonra ise kuracakları iş için ofis bakmışlar. Ertesi gün bu ofislerden birini kiralayacakmış. Ardından da yurt dışına çıkacak, rezervasyonlar bile yapılmış durumda. Bu şartlarda bir kişi niye intihar etsin?" dedi. 
 

'Olay bir cinayettir'
 

Çetinbaş, olayın intihar değil cinayet olduğunu kaydederek, "Soruşturmayla ilgili doğrudan intihar algılaması yapılmış. 15 gündür dosyayı inceliyorum. Şahsen bir avukat olarak olayın cinayet olabileceği kanaatine vardım. Kapı kilitlendiyse, bu anahtar nerede diye ısrarla sormak istiyorum. Bu konuda açıklama istiyoruz" diye kaydetti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.