KRİTİK DAVADA BİLİRKİŞİ ZAMANI

KRİTİK DAVADA BİLİRKİŞİ ZAMANI
Diyarbakırspor'un zarara uğratılmasıyla ilgili olarak yıllardır devam eden davada sona geliniyor. Hakim,dosyanın alanında uzman 3 kişi tarafindan incelenmesine kararar vererek duruşmayı 28 Mayıs 2019 tarihine erteledi.

Tigris Haber- Diyarbakırspor'un zarara uğratılmasıyla ilgili olarak yıllardır devam eden davada sona geliniyor.


Hakim,dosyanın alanında uzman 3 kişi tarafindan incelenmesine kararar vererek duruşmayı 28 Mayıs 2019 tarihine erteledi.


Duruşmaya eski yöneticilerin sözleri damga vurdu.

Bir yönetici,2011 yılında yaptıkları incelemede hazırladıkları raporla davanın açılmasını sağlayan  müfettişlerin FETÖ üyesi oldukları için yurt dışına kaçtıklarını iddia etti.


Bir yönetici de kulübü yönetirken fedakarlık yaptıklarını dile getirerek takdir edilmeleri gerekirken yargılandıklarını söyledi.

65 Kişilik Davada 15 Kişi Kaldı


Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına aralarında eski bir başkanın da bulunduğu 6 eski yönetici ile bazı eski yöneticilerin avukatları katıldı.


Bazı yöneticiler ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD)  yöneticileri,Diyarbakırspor Başkanı Şehmus Akyıl ve Azrailler Derneği Başkanı Orhan Tuma da duruşmayı izledi.

İddianamede Neler Var?


Hakim, 65 kişinin yargılanmasıyla başlayan davada 50 kişinin dernekler kanununa muhalefetten yargılanarak beraat ettiğini,kalan 15 kişinin ise hem dernekler kanununa aykırı işlemler yapmaktan hem de görevi kötüye kullanarak kulübü zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılandığını hatırlattı.

"Raporu Hazırlayan Müfettişler FETÖ Üyesi"


Hakim,iddianamede yer alan suçlamaları sanıkların yüzüne okuyarak savunmalarını aldı.
İddiaları kabul etmeyen sanık yöneticilerin kullandığı çarpıcı ifadeler duruşmaya damga vurdu.
Bir yöneticinin "bu iddiaları rapor haline getirerek dava açılmasına ve bugün burada olmamıza neden olan denetçiler ve müfettişler FETÖ üyesi oldukları için yargılanıyorlar ve yurt dışına kaçtılar.Biz ise yargılanıyoruz böyle adalet olmaz"  sözleri mahkeme zabıtlarına geçti.
Bir yönetici de o günkü şartlarda borç batağında olan kulübe kimse sahip çıkmadığı için dönemin siyasileri ve mülki amirlerinin baskısıyla kulübe yönetici yapıldıklarını dile getirerek,"bugün onlar yok burada biz varız.Gelir olmadığı için cebimizden para verdik.Şimdi kendi paramızı çalmakla itham ediliyoruz.Hem paramız gitti hem canımız gitti hem itibarımız zedelendi" diye konuştu.


"İncelemeyi Biz İstedik Ama Biz Yargılanıyoruz"


Eski bir başkan ise görev yaptıkları dönemde valilik ve ilgili kurumlara başvurarak kulübün hesaplarının incelenmesini istediklerini hatırlatarak,"İşin ilginç tarafı o isimlerin hepsi beraat etti.Müfettişlerin hazırladığı raporlar yanlıdır,taraflıdır.Bizim takdir edilmemiz gerekirken biz yargılanıyoruz.Asıl suçlular ise ortada yok" ifadelerini kullandı.


Hakim,davayı adli yıl tatilinden önce sonuçlandırmak istediğini belirterek dosyanın alanında uzman 3 bilirkişi tarafindan incelenmesi kararını verdi ve bir sonraki duruşmanın 28 Mayıs 2019 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.