Kronik ağrıları azaltmak için neler yapılmalı

Kronik ağrıları azaltmak için neler yapılmalı
Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi’nden Uzm. Dr.Burhan Baykara Soğuk kış günlerinde kronikleşen kas ve eklem ağrılarını azaltmak için yapmanız gerekenler hakkında bilgi verdi

Kar yağışının başladığı soğuk kış günlerinde, diz ve kalça gibi eklem ağrılarından şikâyet edenlerin sayısı artıyor. Soğuk ve yağışlı havalarda basınç değişikliğinin etkisiyle hasarlı eklemlerin duyarlı hale geldiğini belirten Uzm. Dr.Burhan Baykara,; damarların ve kasların soğuk hava sebebiyle kasıldığını ve kasılmanın, kan dolaşımını bozduğunu, bu durumun da kronik ağrıları tetiklediğini dile getirdi.

Uzm. Dr.Burhan Baykara, kronik ağrıların nedeni ile ilgili "Yıllar içerisinde yaşanan küçük-büyük travmalar, ters hareketler, kilo alımı bağlarda hasara neden olur. Eklemi saran bağların yıpranması ve hareketsiz yaşam eklemlerde kireçlenmeye neden olur. Soğuk havalar, miyofasiyal ağrı sendromu gibi kas rahatsızlıklarında yaşanan kronik ağrıları da artırır" dedi.

AĞRILARI AZALTMAK İÇİN NELER YAPILMALI

Uzm. Dr.Burhan Baykara,, yaz aylarında hareketli olan kas ve eklemlerin birden kapalı, soğuk ve hareketsiz yaşama girmesinin, kış aylarında görülen ağrıların en büyük nedenleri arasında olduğunun altını çizdi. Bu nedenle kronik ağrı şikâyeti olan kişilerin sıcak ortamları tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Soğuk ve karlı havalarda eldiven ve atkı kullanmanın, sıcak içecekler tüketmenin, fırsat buldukça egzersiz yapmanın önemine dikkat çekti.

 

Haber: Dilek Sezer

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.