Küçük kız bağırmadı diye, mahkeme tecavüz şüphelisine adli kontrol uyguladı

Küçük kız bağırmadı diye, mahkeme tecavüz şüphelisine adli kontrol uyguladı
Skandal karar, “Bağırmadı rızası var”

İlyas AKENGİN/TİGRİS HABER

İstanbul'dan tatil için Diyarbakır'da yaşayan dedesine giden 13 yaşındaki kızın hayatı karardı. Teyzesinin dostu olan petrol istasyonu sahibinin tecavüzüne uğrayan H.I., sırasıyla teyzesinin tanıştırdığı 3 erkek tarafından 4 gün boyunca uyuşturucu verilerek tecavüz edildi. Polis yakaladığı 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Mahkeme, mağdur kıza ilk olarak otel odasında tecavüz ettiği iddia edelin petrolcü R.Ö.'yü ise küçük kızın ‘bağırmadığı' gerekçesiyle kuvvetli suç şüphesi oluşmasına rağmen adli kontrol ile serbest bıraktı. Ancak yapılan itirazların ardından mahkeme, 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Babasından ayrı olarak İstanbul'da annesi ile birlikte yaşayan İlköğretim öğrencisi Helin I. (13), Diyarbakır'da yaşayan teyzesi Halime I.'nın çağrısı üzerine 16 Haziran'da tatil için Diyarbakır'a gitti. Çarşıya çıkan H.I. ile teyzesini petrol istasyonu işleten R.Ö. araçla alıp Çermik İlçesine götürdü. Teyze ve yeğeni otel odasına götüren R.Ö., iddiaya göre önce teyze Halime I. ile birlikte olduktan sonra küçük kızın yanına giderek ona tecavüz etti.

Yeğenini kendisi ile birlikte gezdiren teyze ertesi gün Dicle nehri kenarında buluştuğu S.G. ile araç içerisinde 220 lira karşılığında birlikte oldu. S.G.'nin tacizine uğrayan H.I. ilişkiye karşı koyarak kurtuldu.

Teyze Halime I. yeğenini çarşıda tanıştığı Ömer ve Mehmet adlı erkeklerin evine götürdü. Gece uyuşturucu hap verilen küçük kıza iki genç sabaha kadar tecavüz etti. Yeğenini erkeklere peşkeş çektiği öğrenilen teyze küçük kızı bu kez Emre adlı kişiye teslim edip ayrıldı. Esrar içirilerek 2 gün boyunca evde cinsel istismara uğrayan küçük kız gezmek için dışarı çıktığı sırada kendisini aramak için İstanbul'a gelen annesi G.I. ile karlaştı. Başından geçen olayı annesine anlatan H.I. polis karakoluna gidip şikayetçi oldu.

KORUMA ALTINA ALINDI

Mahkeme kararıyla korum altına alınan ve Aile Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait Sevgi evine yerleştirilen H.I. Çocuk İzlemle Merkezinde sosyal hizmet uzmanı eşliğinde Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.

13 Yaşındaki H.I. başından geçen olayı şöyle anlattı: "Dedem Ş.I. teyzemin evde çıkmaması için üzerimize kapıyı kilitliyordu. Teyzem Sağlık Ocağında iğne bahanesi ile evden çıkarken beni de yanına götürdü. Daha sonra Ayşe ve Necla adlı kadınlar ile telefonla görüştü. Teyzem ‘Bir arkadaşım bizi arabayla alacak' deyip beni 5 Temmuz'da Ergani yoluna götürdü. Bir süre sonra R.Ö. adlı kişi bizi arabayla bizi alıp Çermik İlçesinde kaplıca otele götürdü. Otel görevlisi R.Ö.'yü tanıdığı için kimlik sormadı. Büyük odada yan yana iki yatak vardı, hemen yanında açılan bir kapıda ise çift kişilik büyük yatak vardı. Teyzem ve erkek arkadaşı yan odaya geçtiler. Odaya yemek gelince onları çağırmaya gittiğimde ikisi de çıplaktı. Bir süre sonra ikisi de yanıma geldi. Benim yatağıma oturan R.Ö. ellerimi ve bacaklarımı okşamaya başladı. Yanımızda bulunan teyzem ise tepki vermeden sadece gülüyordu. R.Ö. daha sonra beni kucaklayıp yan tarafa götürüp tecavüz etti. Daha sonra teyzeme 200 lira bırakıp otelden ayrıldı."

UYUŞUTURUCU HAP VERİP TECAVÜZ ETTİLER

Teyzesinin kendisini tanımadığı erkekler ile tanıştırdığını söyleyen H.I., "Ertesi gün teyzem Dicle nehri kenarında S.G. adlı kişi ile buluştu. Ben onlardan uzaklaşınca araçta teyzem ile ilişkiye girdi. Erkek şahıs daha sonra yanıma gelerek cinsel ilişki teklifinde bulundu, karşı koyunca zorla pantolonumu çıkarmaya çalışırken izin vermedim. Teyzeme para verip ayrıldı. Aynı gün Ofis yer altı çarşısında teyzem Mehmet ve Ömer adlı iki kişiyle tanıştı. Daha sonra evlerine beni götürdü. Bu iki kişi ve teyzem uyuşturucu aldılar, bana da zorla hap içirdiler. Gözümü açtığımda yatakta çıplak halde Ömer ile birlikteydim. Bana tecavüz ettiğini sonradan fark ettim. Bu iki kişi bizi yemeğe götürdüler, teyzem benden kurtulmak için lokantaya çağırdığı Emre adlı kişiye bırakıp ayrıldı. Emre beni evine 2 gün boyunca kapatıp esrar içirerek benimle birlikte oldu. Gezmek için parkta oturduğum sırda tesadüfen İstanbul'dan gelen annemle karşılaştım "diye konuştu.

3 KEZ CANLI TEŞHİS YAPILDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri küçük kızın anlatımından yola çıkarak, Çermik İlçesindeki otel görüntülerine ulaştı. Görüntüde şüpheli R.Ö. teyze Halime ve H.I. saat 19:45'te otele geldikleri daha sonra şüpheli R.Ö.'nün saat 21:27'de tek başına ayrıldığı tespit edildi. Polis şüpheli petrol istasyonu işleten 9 çocuk babası R.Ö.'yü gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen H.I., 3 kez yapılan canlı teşhiste kendisine ilk olarak tecavüz eden R.Ö.'yü işaret etti.

MAHKEME; KÜÇÜK KIZIN RIZASINI ARADI

İfadesi alınan şüpheli R.Ö. (51) otel odasında teyze Halime ile birlikte olduğunu küçük kız ile ilişkiye girmediğini öne sürdü. Şüpheli R.Ö., Çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Dosyada, ‘kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilerin varlığını kabul eden mahkeme, tanık teyze Halime I.'nın beyanı alınmadığına dikkat çekerek şu kararı verdi: "Otel odasında teyzesi Halime yanında olmasına rağmen şüpheli R.Ö.'nün kendisine zorla cinsel istismarda bulunduğunu söylemesine rağmen herhangi bir bağırması, yardım talebi durumlarının olmadığı ifadesinden geçmemiştir. Aksi taktirde otel görevlilerinin ses üzerine mutlaka müdahale etmeleri gerekeceği, yine kendisine istismarda bulunduğunu iddia ettiği S.G.'nin alt kısmını çıkarmaya çalıştığı ve kendisine izin vermediğini beyan etmiştir. Ormanlık alanında bile S.G.'nin yapılan eyleme direnip izin vermemesine rağmen hemen müdahale imkanı bulunan otel odasında neden karşı koymadığı veya oradan uzaklaşmadığına yönelik açıklayıcı bir ifadesinde bulunmamıştır. Şüphelinin; saklanması veya kaçacağı şüphesinin uyandıran somut olguların bulunmaması, delileri yok etme, değiştirme, tanık ve mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunması hususunda kuvvetli şüphe oluşturacak olguların bulunmaması nedeniyle tutuklu talebinin reddine karar verdi."

Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilerin bulunmasına rağmen şüpheli R.Ö.'ye adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Ancak mağdur avukatının itirazı üzerine mahkeme, R.Ö’nün de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı. Dosyada 1 tutuklu dışında kimse bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.