'Küçük Muharrem’in ölümden devlet sorumlu'

'Küçük Muharrem’in ölümden devlet sorumlu'
Gürpınar’a bağlı Yalınca köyünde hasta 3 yaşındaki Muharrem, , çuval içinde hastaneye götürülürken yetişirken can verdi. Taş ailesi, küçük Muharrem'in ölümünden devleti sorumlu tutuyor.

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı  Yalınca köyünde hastalanan 3 yaşındaki  Muharrem yolların kapalı olması nedeniyle  hastaneye götürülemeyince yaşamını  yitirdi. Ailenin  haber verdiği karakol, hastane ve diğer yetkililer harekete  geçmeyince babası tarafından çuvalda taşınırken yolda ölen  Muharrem  Taş'ın durumu onyılardır yaşanan bu dramları bir kez daha gündeme getirdi.

Gürpınar'da aniden ateşlenen 3 yaşındaki Muharrem için hiçbir yetkili harekete geçmemişti. Taş ailesi şimdi küçük Muharrem'in yasını tutuyor. Van’da bulunan akraba evinde, taziyeleri kabul ediyor.

'3 yıl önce köye dönmeye karar verdik'

3 yaşındaki oğlu Muharrem’i  sırtındaki çuval içerisinde hastaneye götürürken kaybeden Abdulvahap Taş şöyle anlatıyor: “ Ben 34 yaşındayım. 1996 yılında Çeli mezrası askerler tarafından boşaltıldı ve zorla göçe tabi tutulduk. Bundan 3 yıl önce ben  artık köye dönmemiz gerektiğini düşündüm ve yaz aylarında Çeli mezrasında çadır kurarak köye dönüşün olanaklarını kendi imkanlarımla yaratmaya çalıştım. Yaz aylarında ailemle köyde çadırda kışın ise eniştemin  boşalttığı evde kalıyorum.”

'Döndük ama köyde yol, su, elektrik yok'

Çeli mezrasında 15 gündür yolların kapalı olduğunu ve bu süre zarfında elektriklerin kesik olduğunu söyleyen Taş, “ Biz köye geri döndük ama köye geri dönüşün bir alt yapısı hazırlanmamış. Köyde su yok, elektrik doğru düzgün verilmiyor.  Kış mevsiminde yollar sürekli  kapalı halde olur. Bizim mezra tamamen karanlığa gömülmüş durumda. Tüm bunlara inat ben köyümde yaşamak istiyorum ve sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğim" diye konuşuyor.

'Muharrem'in ölümünün sorumlusu devlettir'

Oğlu Muharrem’in  rahatsızlandığını ve kendisinin hastane ve karakoldan yardım istediğini ifade eden Taş, şöyle devam ediyor: “Ancak bir yetkili yardıma gelmedi  ve bende bunun üzerine muharrem’i çuvalla hastaneye götürmeye karar verdim. Oğlum yolda can verdi. Muharrem’in daha önce hiçbir hastalığı yoktu. Rahatsızlığı aniden gelişti. O esnada doktora götürebilseydik şu anda hayatta olurdu. Ben şimdi devletten davacıyım. Oğlumu benden aldılar ve bunun hesabını sormak için yargıya başvuracağım."

(ANF)

devlet-sorumlu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.