Kuduz nedeniyle giriş-çıkış yasak

Kuduz nedeniyle giriş-çıkış yasak
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görülen kuduz vakası nedeniyle ilçeye bağlı Büyükçiftlik beldesi karantina altına alındı.

Yüksekova-Alınan bilgiye göre, Büyükçiftlik beldesinde Nedeli Zere'ye ait ahırda bulunan bir at dün gündüz vakti bir at telef oldu. Bunun üzerine durumdan şüphelenen belde sakinleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdi. Beldeye gelen görevliler, attan aldıkları numuneyi Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi. Elazığ'dan gelen tahlil sonuçlarında atın kuduz olduğu anlaşılınca belde hemen karantinaya alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler beldeye giderek beldedeki tüm köpek ve kedilere kuduz aşısı yaparak belde halkına kuduzlukla ilgili bilgi verdi.
 

Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz, beldede gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Yılmaz, beldedeki tüm köpek ve kedileri aşıladıklarını dile getirerek, "Ekiplerimiz belde halkına kuduzla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Hastalık sürünceye kadar karantina devam edecek. Şuan için korkulacak hiç bir şey yok" dedi.

kuduz-1.jpg

kuduz-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.