Kulp'ta, kültür ve sanat merkezi projesi tamamlandı

Kulp'ta, kültür ve sanat merkezi projesi tamamlandı
Kulp Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan otel binasının yıkılıp yerine Kültür ve Sanat Merkezi yapımına dair projeyi tamamladı.

 

HDP'li Kulp Belediyesi Merkez Yeni Mahallesi, Lise Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti kendisine ait olan otel binasının donatı ve performans analizi düşük olması nedeniyle yıkım kararını alarak yerine Kültür ve Sanat Merkezi yapım projesini tamamladı.

Tamamlanan projeye göre Kültür ve Sanat Merkezi binası 4 katlı olup içinde, çok amaçlı salon, konferans salonu (60-80 kişilik), cep sineması (25-30 kişilik), kütüphane, müzik atölyesi, resim atölyesi, Fotoğraf Atölyesi, Seminer Salonu, Kafeterya, Seyir Terası ve Teknik birimler bulunuyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kulp Belediyesi Eşbaşkanları Metin Dinar ve Sadiye Süer Baran, kültür merkezinin büyük bir ihtiyaç olduğunu söylediler.

Dinar ve Baran yaptıkları ortak açıklamada, "İlçemizde Kültür ve Sanata dair bir yapının olmaması büyük bir eksiklik olduğunu ve aciliyetle bu eksikliğin giderilmesi gerekliliğini düşündüğümüz için bir an önce böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Kültürel ve Sanatsal faaliyetleri insani temel ihtiyaç sınıfında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlçemizin nüfusunu göz önünde bulundurarak uzun yıllara hitap edebilecek bir bu projemizle hem Kültür ve Sanat faaliyetlerinin yürütülmesi, bu alanlarda sanatsal üretim yapılacak bir olanağın sağlanması, hem de sosyal aktivitelere zemin hazırlanmasını sağlamayı hedefledik" dedi.Kulp Belediyesi tarafından hazırlanan Kültür ve Sanat Merkezi binasının yapım ihalesi önümüzdeki hafta içi yapılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.