Kulp’un Prestij Caddesi Altyapıya Kavuşuyor

Kulp’un Prestij Caddesi Altyapıya Kavuşuyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Kulp’un Lise Caddesi’nde içme suyu, atıksu ve yağmur suyu şebekesi inşa etmek amacıyla başlattığı çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı.

 

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, ilçelerin içme suyu, atıksu ve yağmur suyu gibi altyapı sorunlarını çözmeye yönelik yatırımları hız kazandı. Bu kapsamda Kulp ilçesinde başlatılan  “Kısmi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi” çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Kulp’un prestij caddesi olan Lise Caddesi’nde ağustos ayında başlayan çalışmalarda şimdiye kadar 1100 metre yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi döşendi. Yine iş kapsamında 650 metrelik içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmaları sürüyor.

 Çalışmalar ekimde tamamlanacak

İlçede devam eden altyapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlanırken, çalışmaların ekim ayı ortasında bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında caddeyi çevreleyen bina ve işletmeler daha sağlıklı bir altyapı ve dolayısıyla sağlıklı bir caddeye kavuşmuş olacak. Kış aylarında risk oluşturan aşırı yağışların etkisinden azami düzeyde korunmuş olacak.

 1 milyon TL’ye mal olacak

 DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün kendi öz kaynaklarını kullanarak başlattığı “Kısmi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi” 1 milyon TL’ye mal olacak.

(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.