Kültür Kongre Merkezi önümüzdeki ay açılıyor

Kültür Kongre Merkezi önümüzdeki ay açılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 50 milyon liraya mal olan, bölgenin en büyük Kültür Kongre Merkezi’ni önümüzdeki ay içinde hizmete açmaya hazırlanıyor.

 

İçinde bin 740 kişilik konferans, sinema ve tiyatro salonlarının bulunduğu Kültür Kongre Merkezi, 360 derece dönen tiyatro sahnesiyle ilkleri içinde barındırıyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığı’nın inşa ettiği bölgenin en büyük Kültür Kongre Merkezi önümüzde ay içinde hizmete açılıyor.

 

Ağustos 2013’de inşaat çalışmaları başlayan ve 50 milyon liraya mal olan merkezin inşaat alanı 14 bin 168 metrekare, kapalı alanı ise 23 bin 260 metrekarelik alanı kapsıyor. Otopark ve peyzaj çalışmalarının sürdüğü Kültür Kongre Merkezi, bodrum artı zemin kat, iki bina üzerinde 4 kattan oluşuyor. Merkezin içinde bin 740 kişiye hitap eden konferans salonu, teknik odalar, seramik atölyesi ve 130 araçlık otopark, dekor ve kostüm odaları, vip salonu, hazırlık ve idari odalar, 280 kişilik tiyatro, 308 kişilik sinema, 100 kişilik sinema eğitim salonu, 14 derslik, 210 kişilik çeşitli amaçlar için kullanılacak eğitim sınıfları, tiyatro prova çalışmalarının yapılacağı bir salon, cep sineması, bu alanda yer alan ve Türkiye’de ikinci olarak inşa edilen 360 derece dönen tiyatro sahnesi yer alıyor.

 

Engelli yurttaşlar düşünülerek inşa edildi

 

Engelli yurttaşlar düşünülerek yapılan merkezin asansörlerine, Braille alfabesi rakamları işlenirken, asansör ve merdiven girişlerinde görme engellilere uygun tuğla takip sistemi yer alıyor. Merkezde bedensel engelliler için rampalar da bulunuyor.

Haber:Dilek Akin

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.