Saffet  Azbay

Saffet Azbay

“Kulüplerin Kurtuluşu Kredi Çekmek mi?”

“Kulüplerin Kurtuluşu Kredi Çekmek mi?”

Türk futbolunun ve haliyle kulüplerimizin içine düştüğü mali bataklık,çıkmaz her geçen gün dev gibi büyüyerek farklı bir boyut kazanmaktadır.Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi gerek mevcüt dernekler yasasının boşluklarından ve yetersizliğinden,gerekse kötü niyetli yönetimler ve çeşitli beceriksizliklerden/yetersizliklerden ötürü oluşan karanlık tablo haliyle herkesi ürkütmektedir.

Devlet,hükümet,TFF..Kısacası herkes “bu işin içinden nasıl çıkılabilir?” diye çözüm yöntemleri üzerinde durmaktadır. Son olarak Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun çalışması,projesi gündeme geldi. Öyle sanıyorum ki bu iş hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleşiyor. Çalışma,kısa sürede kamuoyunda heyecanla karşılandı. Özü itibarıyla iyi niyetli bir çalışma. Neticede bir kurtuluş yolunu öneriyor,kulüplere mali krizden çıkış için can simidi gibi görünüyor. Ancak gerçek çözüm mu?.İşte o noktada iyi düşünmek lazım. Ben şahsen olaya ihtiyatla,tereddütle yaklaşanlardan biriyim. Bir çok haklı nedenim var kendime göre. Birincisi projenin detaylarını,ayrıntılarını kamuoyu bilmiyor. Bunun doğru bir şekilde anlatılması lazım. İkincisi bankalar kendilerini garantiye almak için doğal olarak ipotek yapacak,4-5 kulüp dışında kimin böyle bir imkanı var,Anadolu kulüpleri ne yapacak?.Dibe vurmuş asırlık çınar kulüplerin durumu ne olacak,onlar buna dahil edilecek mi?.

Bir diğer husus;bugüne kadar devlet defalarca vergi affı çıkardı ancak kulüpler ödeme planlarına sadık kalmadı. Burada yeni sorunlar çıkmayacak mı?. Tüm bunların iyi düşünülmesi ve planlanması,kamuoyunun ikna edilmesi lazım.

Peki benim çözüm önerim nedir?. Önce bu kulüpleri bataklığa sürükleyen yönetimler ve kimler varsa hesabını yasal yollarla versin,bunun hesabı kendilerinden sorulsun. O zaman emin olun mevcüt borçların büyük çoğunluğu kendiliğinden ortadan kalkmış olur. Aksi takdirde bir süre sonra aynı tablo tekrar karşımıza çıkar,ipotek altına alınacak gayrimenkul ve gelirler,kullandırılacak banka kredileri olmaz. Bu işe pansuman değil,kalıcı tedavi ve neşter lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR