Kuma cinayetine müebbet hapis!

Kuma cinayetine müebbet hapis!
Diyarbakır'da 28 yıllık resmi nikahlı eşi Piroz Karaduman'ın üzerine kuma getirdikten sonra oturdukları evi ikinci eşinin üzerine yaptırdığı için kaynı Bedran Mete'yi öldüren M. Resul Karaduman hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İlyas AKENGİN

Eşinin rızası ile ikinci evliliği yaptığını belirten sanık Karaduman, "İkinci eşi alırken ona söz vermiştim. Söz verdiğim için üzerime kayıtlı bulunan bir araziyi ikinci eşimin üzerine yaptım. Bütün tartışmalar bundan dolayı yaşandı. Olaydan önce Bedran evime gelerek beni tehdit etti ve copla beni dövdü. Tartışmalar nedeniyle arsaları 3’e böldüm ve herkese eşit şekilde böldüm. Ancak buna rağmen Bedran beni dövünce ben de silahımı ateşlemek zorunda kaldım" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan kuma cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, olay şöyle gelişti. Ergani İlçesinde çiftçilik ile uğraşan 57 yaşındaki M. Resul Karaduman 28 yıllık resmi nikahlı eşi Piroz Karaduman'ın üzerine kuma getirmek istedi. 28 yıllık eşinin karşı çıkmasına rağmen 57 yaşındaki M. Resul Karaduman, 35 yaşındaki F.S isimli kadına imam nikahı kıydıktan sonra kuma olarak aynı eve getirdi. Ablası Piroz Karaduman'ın üzerine kuma getirilmesi ve ikinci eşe bazı arsaların tapulandığı olayını duyan Bedran Mete, eniştesi ile tartışarak kararından vazgeçmesini istedi. Yaşanan tartışmadan bir süre sonra eniştesinin evine gelen Bedran Mete, eniştesinden tapuları ablasının adına geçirilmesini isteyince ikinci bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Resul Karaduman kaynı Mete Bedran'ı silahla vurarak öldürdü. Bir süre kayıplara karışan sanık Karaduman yakalanarak cezaevine konuldu.

ergani-kuma-(3).jpgergani-kuma-(4).jpg

OLAYI DETAYLARI İLE ANLATTI

Yaşanan cinayet olayının ardından savcılık, Resul Karaduman ve ona silah yardımında bulunan Şeh Salih Mete hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinden sonra Diyarbakır'daki Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan Karaduman ve Mete hakim karşısına çıkarak olayı tüm detayları ile anlattı.

EŞİMİN RIZASI İLE İKİNCİ EVLİLİĞİ YAPTIM

Olay tarihinden önce sopalarla dövüldüğünü iddia eden sanık Resul Karaduman, "Bana saldıranlara dönüp baktığımda dayımın oğlu olan Bedran Mete'yi gördüm. Saldırmaması için bir kaç defa ona sarılmaya çalıştım ancak sopa ile vurmaya devam etti. Bedran'ın beni öldürmemesi için ben de üzerimde bulunan ruhsatsız silahımı ateşledim. Darp olayı yaşanırken ikinci bir kişiyi görmedim. Birden Bedran'ın yere düştüğünü gördüm, seslendim ancak cevap vermedi. Eşime haber vererek Bedran'ın vurulduğunu söyledim. Ben Bedran'ın kız kardeşi ile evliydim. Eşimin rızası ile ikinci evliliği yaptım. Üzerime kayıtlı bulunan bir araziyi ikinci eşimin üzerine yaptım. Bütün tartışmalar bundan dolayı yaşandı. Olaydan önce Bedran evime gelerek beni tehdit etti ve copla beni dövdü. " dedi.

Sanık Karaduman'a silah yardımında bulunduğu iddia edilen Salih Mete ise, "Söz konusu silahı ben temin etmedim. Kesinlikle Piroz'un ikinci evliliğe izni yoktu. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

ISRAR EDİNCE İKİNCİ EVLİLİĞE RIZA GÖSTERDİM

Dosyada müşteki olarak bulunan sanık Resul Karaduman'ın eşi Piroz Karaduman'da, "Maktul Bedran benim kardeşim olur. Olaydan 1 ay önce kardeşim bize geldi üzerime kuma getirilmesi ve üzerine bazı arsaların geçirilmesi ile ilgili eşim ile tartıştı. Yaşanan tartışmada her ikisi bir birini vurdu. Kayınlarıma haber verince gelip ayırdılar. Kayınlarımın olaya müdahale etmesi ile evi 3 bölerek eşit şekilde paylaştırdılar. Olay günü ise eşim telefon açtı Bedran'ın yerde yattığını söyledi, gittiğimde polis de gelmişti. Eşimden şikayetçiyim. Eşim uzun süre ikinci evlilik yapmak istediğini söylüyordu. Ben de ısrarından dolayı rıza gösterdim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.