Kurallara uymayan iş makinelerine denetim

Kurallara uymayan iş makinelerine denetim
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağır tonajlı araçları ve iş makinelerini denetleyerek, kurallara uymayan, çevre kirliliğine yol açan, istiap hadlerini aşan ve trafik güvenliğini tehdit eden araçlara cezai işlem uyguladı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağır tonajlı araçları ve inşaatlarda çalışan iş makinelerini sıkı takibe aldı. Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, kurallara uymayan, brandasız taşıma yaparak, çevre kirliliğine yol açan, asfalta zarar veren ve trafik güvenliğini tehdit eden ağır tonajlı araçları denetledi.

Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda yapılan denetimde, hafriyat, mıcır kamyonları, beton mikser, iş makineleri gibi ağır tonajlı araçlar denetlenerek, kurallara uymayan, trafik güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine neden olan araçlara idari karar yaptırım tutanağı tanzim edildi. Denetimlerde ayrıca brandasız olarak hafriyat, mıcır taşıyarak, çevre kirliliğine yol açan ve trafik güvenliğini zora sokan araçlara cezai işlem uygulandı.

Çorak: Denetimler gün boyu yapılıyor

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak, ağır tonajlı araçların ve iş makinelerinin kurallara uymaması nedeniyle trafik güvenliğini tehdit ettiğini, çevre kirliliğine yol açtığını ve asfalta zarar verdiğini anlattı. Bu durumu ortadan kaldırmak için Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin araçların kente girişi için saatler belirlediğini, kendilerinin de gün boyu denetimler yaptığını dile getiren Çolak, bu denetimlerde kente giriş saatlerine uymayan, belge almayan, brandasız olan, inşaat alanlarındaki kirliliği cadde ve sokaklara taşıyan ağır tonajlı araçlara 1608 sayılı Kanun çerçevesinde cezai işlem uyguladıklarını kaydetti. İş makineleri ve ağır tonajlı araçların genellikle sabah saatlerinde çalıştığına dikkat çeken Çorak, denetimlerin gün boyu şehrin farklı noktalarında yapıldığını söyledi.

 

Haber:Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.