Kur’an kursunda madde bağımlılığı eğitimi

Kur’an kursunda madde bağımlılığı eğitimi
Diyarbakır'da Kuran kursu öğrenci, velileri ve öğreticilerine madde bağımlılığı eğitimi verildi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi tarafından Kur-an kursu öğretici ve öğrencilerin velilerine madde bağımlılığı eğitimi verdi.

Diyarbakır İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı ÇEMATEM'de görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Akın Özyaşar ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi'nden Psikolog Sebahattin Zenger tarafından Diyarbakır İl Müftülüğü'ne bağlı hizmet veren Kur'an Kursu eğiticilerine ve kursta eğitim gören çocukların ailelerine yönelik madde bağımlılığı eğitimi verildi.

 

Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki Kur-an Kurslarında, uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için verilen eğitimlerin devam edeceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak konuşan Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile etkin mücadelede çocuk, aile ve toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda farkındalık oluşturabilmek için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile mücadelede etkin olarak çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.