Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Kurban Bayramı nedeniyle hazırlıklarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik ortamda kesebilmesi için kentin farklı noktalarında 16 ayrı kurban satış ve kesim yeri belirledi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nda kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesebilmesi için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Kurban kesim yerleri,“Sur ilçesinde, Mardin yolu üzeri Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, Mardin yolu üzeri MAY-ET Kombinası; Yenişehir ilçesinde, Seyrantepe TOKİ 1’inci etap idare binası arkası, Üçkuyular TOKİ sabit semt pazarı, Ofis Kurdoğlu Lojmanları alanı içindeki beton saha, Şehitlik İlçe Otogarı karşısı kömür tevzi sahası, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Carrefur Otoparkı; Bağlar ilçesinde, Mardin yolu üzeri 2.Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı oto yıkma yeri; Kayapınar ilçesinde, Şanlıurfa yolu üzeri Emniyet Lojmanları eski ısıtma sistem binası yanı, Kayapınar Belediyesi Köy Ürünleri Pazar Yeri ve Organik Tarım Pazarı (Medya Mahallesi 633/2)” olarak belirlendi.

Kurban satış yerleri

Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, İlçe Otogarı karşısı kömür tevzi sahası, İskanevleri Yeniköy Mezarlığı karşısı, Kayapınar Peyas Mahallesi İMKB Lisesi altı ve Çarıklı Özşanlı Et Çiftliğide kurban satış yerleri olarak belirlendi.

Kentin 16 farklı yerinde belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için tüm tedbirleri alacak olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları da belirlenen yerler dışında kurban kesimi yapmaması konusunda uyardı. Vatandaşlar, yaşanacak her hangi bir sorun karşısında ALO 153 hattından Büyükşehir Belediyesi’ni arayabilirler. 

Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı yapıldı

Kurban Bayramı’nda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile ilçe belediyelerinin ilgili birim amirleri katıldı. Toplantıda, Kurban Bayramı süresince kentte alınacak tedbirlere ilişkin bir dizi kararlar alındı.

Kurban Bayramı’ndan alınacak önlemler

-Canlı hayvan satış yerleri ile kurban kesim noktalarının hazırlanması ve bayram süresince kontrollerinin yapılarak eksikliklerin giderilmesi.

-Kurban kesim yerlerinden mezbaha ve kombina dışında hijyenik kesim ortamının yaratılması için veteriner hekimlerin görevlendirilmesi.

-Olası kurbanlık hayvanların (küçük ve büyük baş hayvanlar) kaçmaları durumunda yakalama ekibi desteğinin sağlanması.

-Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon ve haşerelere (karasineklere) karşı gerekli ilaçlamanın yapılması.

-Mezarlık alanlarının temizliği yapılıp, vatandaşların ziyareti sırasında gerekli bilgilendirmeler yapılarak çeşitli ikramların (şeker, lokum ve kolonya) dağıtılması.

-Canlı hayvan satış ve kesim yerlerindeki her türlü çevresel ve hayvansal atıkların bertarafının sağlanması. Ayrıca ilçe belediyelerin temizlik işleri müdürlükleriyle koordinasyonun sağlanıp çevresel kirliliğin önüne geçilmesi.

-Kurban kesim yerlerinde yeterli miktarda çöp konteyneri ve gerekli hallerde çöp poşetlerinin bırakılması, temizliğin geciktirilmeden yapılması ve atıkların fazla olması durumunda temizliğin günde 2 defa yapılması.

-Belirlenen hayvan satış ve kesim yerlerinde bayram süresince zabıta ekiplerinin görevlendirilmesi, özellikle belirlenen kesim yerleri dışında yapılacak olan kesimlerin önlenmesi.

-Gerekli durumlarda vatandaşlara kesim yerleri ve canlı hayvan satış yerleri konusunda anonslarla duyuru yapılması.

-Şanlıurfa yolu üzerinde hayvan satışı ve kesimi yapılmaması için bayram öncesi ve bayram süresi boyunca denetimlerin yapılması.

-Bayram arifesi ve 1’inci günü Yeniköy, Mardinkapı, Şehitlik, Alipınar ve diğer mezarlıklarda seyyar satıcılara ve dilencilere karşı tedbirlerin alınması. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerinin daha rahat yapabilmeleri için trafik zabıtalarının görevlendirilmesi.

-Tüm hayvan satışı ve kurban kesim alanlarında ihtiyaç duyulduğunda yeterli miktarda arasözlerle tazyikli su ile yıkama yapılması. Yine kurban kesimi süresince alanda su tankerlerinin bulunması.

-Kömür tevzi sahası ve Yeniköy Mezarlığı karşısındaki kesim yerlerinde bulunan kale direklerinin etrafının branda ile çevrilebilmesi için metal bir iskeletin yapılması ve tüm metal aksamın antipas boya ile boyanması.

-Kurban kesim alanlarındaki zeminin uygunluğu için alana mucur bırakılması ve zeminlerin greyder ile düzeltilmesi.

-Kurban kesim alanlarında su akar rögarlarının tadilatlarının yapılması. Kesim yerlerinde su tesisatlarına muslukların takılması. Bayram süresince kesim yerlerindeki olası rögar tıkanıklarının giderilmesi için vidanjörlerin görevlendirilmesi.

 

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.