KURDİ-DER yeni yönetimini belirledi

KURDİ-DER yeni yönetimini belirledi
KURDİ-DER Genel Merkezi, gerçekleştirdiği kongresiyle yeni yönetimini belirledi.

DİYARBAKIR KURDİ- DER Genel Merkezi, 5. Olağan Kongresi'ni Cegerxwin Gençlik-Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye, DTK, Diay-Der, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi ve birçok ilçenin belediye eş başkanı katıldı. Kongrenin yapıldığı salona, Kürtçe'nin Kurmancî ve Dimilkî lehçesi ile "Perwerdehiya bi zimanê dayikê mafeki bingehîn u rewa ye binpêkirina vim mafi sûcê mirovahiyê ye" ve "Wayirveciyayise no ziwani, wayirveciyayışe ro çand, tarix u kamiya xo yo" pankartları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, Urmiye Cezaevi'nde açlık grevine giren Kürt tutsakların fotoğraflarının yer aldığı pankartlar asıldı. 


Kongre, divan oluşumunun ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından KURDİ-DER Başkanı Selahattin Gültekin yaptığı konuşmada, devletin Kürtçe dili üzerindeki asimilasyon politikalarına değindi. Gültekin, bir zamanlar Kürtçe'nin asimilasyon politikaları ile yasaklı olduğunu ancak, gelinen süreçte artık oto asimilasyon ile kişilerin kendi kendilerini asimile ettiğini belirtti. Ardından konuşan DBP Genel Merkezi yöneticisi Burhan Karakoç ve DTK Daimi Meclis üyesi İrfan Babaoğlu'da, Kürtçe dilinin önemine dikkat çeken birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporları okundu. 

Raporların okunmasının ardından yeni yönetimini belirleyen KURDİ-DER üyeliklerine, Fatma Şık Barut, İbrahim Xelil Taş, Necat Binici, Ali Erdemirci, Şivan Aslan, Rojnur Aytemur, M. Nuri Aydoğan seçildi. (Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.