Kürdoloji mezunları ortada kaldı

Kürdoloji mezunları ortada kaldı
MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi Kürdoloji bölümünde yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler, kendilerine "Kadrolu öğretmenlik hakkı" tanınacağı sözü verilmesine rağmen bunun yerine getirilmemesi nedeniyle mağdur edildiklerini söyledi.

AKP hükümetinin siyasi adımları doğrultusunda Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında onaylandıktan sonra Cumhuriyet tarihinde ilk Kürdoloji Enstitüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Sonrasında Dicle Üniversitesi, Yüzüncüyıl Üniversitesi ve Alparslan Üniversitesi bünyelerinde kurulan bölümlerde öğrenim gören öğrenciler, kendilerine verilen sözler tutulmayınca mağdur oldu. 

Sözler tutulmadı

Muş Alparslan Üniversitesi Kürdoloji bölümünde tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayan Ali Rıza Bingöl, AKP hükümetinin bu bölüme yüksek lisans yapanlara "kadrolu öğretmenlik hakkı" tanınacağının sözünü verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmediğini söyledi. Bingöl, verdiği sözü yerine getirmeyen AKP'nin kendilerini, politikaları için kullandığını söyledi.

'Milli Eğitim Bakanlığı oyalıyor'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Kürdoloji mezunlarını çeşitli bahanelerle sürekli oyalamak istediğini belirten Bingöl, "Milli Eğitim Bakanı, Kürtçe seçmeli ders seçen öğrencilerin sayısının tespit edilmediğini dile getiriyor; ama bu mümkün değil. Elektronik ortamda tüm öğrencilerin sayısı tespitlidir. Eğer Bakan bunu bilmiyorsa o koltukta oturmamalıdır. Devletin kirli politikalarının kurbanı olduk" dedi. Kürdoloji mezunlarının bir an önce atanması gerektiğini söyleyen Bingöl, "Devlet ya atama yapsın ya da bu bölümü kapatsın. Lisans mezunu olup, yüksek lisans yapan öğrencilerin bu vesileyle iki defa mağdur edilmesi vicdani değildir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.