NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kürdün Kürdle, Dünyanın Kürtlerle imtihanı

Kürdün Kürdle, Dünyanın Kürtlerle imtihanı

Beni izleyen bir okuyucudan gelen mesajın özetini birlikte okuyalım;

‘Şengal siyasi değil askeri ve her şeyden önce insani bir konudur. Şengal Kürdistan toprağıdır ve en az Amed kadar Kobani kadar Kerkük ve Mahabad kadar da değerlidir. Meselenin PDK-PKK çekişmesine dönüştürülmesine, medya üzerinden çarpıtılmasına klavye üzerinde devrimcilik ve partizanlık yapılmasına ulusal birliğe ihtiyaç duyduğumuz böylesi tarihsel süreçlerde izin verilmemelidir.

Nasıl ki bir parçanın kazanımı tüm Kürtlerin kazanımıysa pêşmergenin de gerillanın da başarısızlığı, ulusumuzun ayıbıdır. Unutulmaması gereken bir konuda savaşın taktik ve stratejik olarak bir tarzı ve yönteminin olduğudur. Birinin başarısızlığına diğerinin sevinmesi namussuzluktur.

Siyasetçilere düşen ulusal birliği sağlamak, Böylesi süreçlerde güçlerini birleştirmek, Kürdistan toprağına tek bir IŞİD domuzunun bile girmemesini sağlamaktır. Halka düşen de, tüm Kürdistani parti grup ve siyasetçileri bulunduğu her alanda birliğe motive edebilecek tarzı geliştirmek ve kahramanca savaşan PEŞMERGERİLLA ya her açıdan destek sunmaktır.’

Ortadoğu’da kürdün Kürd ile imtihanı gibi bir durum hâsıl oldu. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Kürtler mevcut durum için tedirgin, gelecek için kaygılı, geçmişte yaşanan‘Bırakuji’ meselesinin bir daha gündeme gelmemesini istiyor. Zaten böyle bir durum söz konusu olduğu takdirde Kürtlerin Ortadoğu coğrafyasındaki geleceğe dönük varlık nedeni de ortadan kalkar. Bizim bu şekilde yaklaşım tarzımızda, doğrusu kaygılarımız nedeniyledir. Grup, parti çıkarları gözetilerek politika üretmek, bunu kalıcı hale getirmek mümkün görünmüyor.

Kürtler için görünen tek ufuk BİRLİK, BERABERLİK ufkudur.  

Kürtler, önümüzdeki yüzyılın kendilerinin yüzyılı olacağı inancını taşıyor.

Hayalin ötesinde olması mümkün

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR