Kürkçü: Sonuçlar geleceğe güvenle bakmak için yüreklendirici

Kürkçü: Sonuçlar geleceğe güvenle bakmak için yüreklendirici
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, seçimde HDP'nin aldığı sonucu "geleceğe güvenle bakmak için yüreklendirici bir başlangıç" olarak değerlendirdi.

İSTANBUL -Kürkçü, sonuçların "HDP olmasa da olurdu" diyenleri haksız çıkarttığını belirterek, Başbakan'ın PKK Lideri Öcalan'ın yasal çerçeve çağrısına dün verdiği "Adım yok" yanıtının ise, "Başbakan'ın açıklaması yok hükmündedir" dedi.


HDP Parti Meclisi ve HDK Genel Meclisi'nin, "seçim sonuçları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve HDP'nin politikaları" konularının ele alınacağı ilk toplantısı Cezayir Toplantı Salonu'nda başladı. Toplantıya, HDP eş genel başkanları Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sanatçı Ferhat Tunç, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un yanı sıra HDP MYK üyeleri katıldı. Toplantının basına açık olarak gerçekleştirilen ilk bölümünde, HDP Eş Genel başkanları Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü konuştu.

'HDP seçimden başarı ile çıktı'

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yoğun ve yorucu bir mücadelenin birinci evresi olarak adlandırdığı seçimlerden başarı ile çıktıklarını söyledi. Seçim süresi boyunca HDP'ye çok yoğun saldırıların olduğuna dikkat çeken Kürkçü, "30'u aşkın yerleşimde seçim bürolarımızın, Ankara'da genel merkezimizin tahrip edilmesine, çalışmalarımızın her yerde AKP'nin kolluk güçlerince engellenmesine karşın, yılmadan usanmadan, her saldırıdan sonra çoğalan bir azimle amaçlarının peşinde koşmayı sürdüren kadın, erkek, genç, yaşlı bütün yoldaşlarımızın mücadelesiyle gurur duyuyoruz" dedi. Sandıkların kapatılmasının üzerinden 6 gün geçmiş olmasına karşın YSK'nın henüz seçim sonuçlarını açıklamadığını ifade eden Kürkçü, 1980 sonrasında en çok yolsuzluk usulsüzlük ve hileye tanık olunan yerel seçimlerin 2014 yerel seçimi olduğunu vurguladı. Bölgede ise BDP'nin zaferle çıktığı merkezlerde seçim sonuçlarının hilelerle sistem partileri lehine sonuçlandırılma çabası içinde olunduğunu belirten Kürkçü, "Hiç kimse, hiç birimiz, adil ve demokratik bir seçimden geçtiğimize inanmıyoruz. Ancak bütün bu baskı ve usulsüzlüklere karşın Halkların Demokratik Kongresi'nin iki partisi BDP ve HDP omuz omuza bloklar halinde girdiğimiz 30 Mart seçimlerinden hem sayısal hem oransal en yüksek başarıyla çıktığımızı mutlak bir güvenle söylüyoruz" şeklinde konuştu. 

'Bu geleceğe güvenle bakmak için yüreklendirici bir başlangıç'

Kürkçü, 2014 genel seçimlerinde ise HDP'nin 879,252 oyla seçmenlerin 1,96'sının, BDP'nin 2, milyon 68 bin oyla yüzde 4,61'inin desteğini aldığını, iki partinin ise toplam 2, milyon 947 bin oyla seçmenlerin yüzde 6,57'sinin desteğini kazandığını söyledi. HDP olarak üstesinden gelmekle yükümlü oldukları tarihsel görevlerin büyüklüğü karşısında bu sonuçlarla avunamayacaklarının altını çizen Kürkçü, bunları sadece geleceğe güvenle bakmak için yüreklendirici bir başlangıç olarak görebileceklerini söyledi. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.