Kürkçü taburcu edildi

Kürkçü taburcu edildi
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Kongresi'nde rahatsızlanması sonrası tedavi altına alındığı Ankara Özel Güven Hastanesi'nden taburcu edildi.

Eş Genel Başkan seçildiği HDP Kongresi'nde rahatsızlanması sonrası Ankara Özel Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ertuğrul Kürkçü, taburcu edildi. Hastane çıkışında sağlık durumuna ilişkin kısa bir açıklama yapan Kürkçü, "sağlığının iyi olduğunu" söyledi. Kalbinde takılı bulunan eski stent2in çıkarılarak, yerine yeni bir stent takıldığını aktaran Kürkçü, "Dostlarıma, yoldaşlarıma destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Başhekim ve doktorlar ilgiyle, titizlikle ilgilendiler. Bunun etkisiyle hızla kalktım" dedi.Gerçekleşen HDP Kongresi'ne ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Kürkçü, bu haftasonu Genel Kurul Toplantısı yapacaklarını duyurdu. Kürkçü, " Genel Kurul Toplantısı yapacağız. Eşbaşkanlar ve PM üyeleri biraraya geleceğiz, kurulumuzu oluşturacağız. Uzun bir yolda yürüyeceğiz ama çok umutluyum. Her şeyin çok güzel olmasını diliyorum" diye konuştu.

'MHP dışında herkes geçmiş olsun dileklerinden bulundu'

Basın mensuplarının yönelttiği "PKK Lideri Abdullah Öcalan hastalığınıza ilişkin bir mesaj gönderdi mi?" soruya Kürkçü, "Öyle bir mesaj henüz gelmedi. Heyet daha gitmedi Öcalan'ın yanına. O yüzden böyle bir mesaj gelmedi" karşılığını verdi. Kürkçü, muhalefet liderlerinden geçmiş olsun mesajları gelip gelmediği yönündeki soruya ise, "Meclis Başkanı Cemil Çiçek aradı. Sağlık Bakanı Yardımcısı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu beni ziyaret etti. Yani MHP dışında herkes geçmiş olsun dileklerinde bulundu" cevabını verdi.

Kürkçü'nün ardından diğer Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel de kısa bir açıklama yaptı. Tuncel, yeni bir başlangıca başladıklarını dile getirerek, "Bu parti 30 yıllık deneyimlerle yola çıktı. Herkesin beklentileri var. Bu beklentileri karşılamak için çalışacağız. Bu haftasonu toplanacağız. Tabi bizim için biraz dezavantaj. Tüm partiler daha önceden çalışmalarını başlattı. Biz de bu haftasonu yapacağımız toplantı ile her şeye karar verilecek" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.