Kürkçü: Türkiye'de seçim güvenliği ortadan kalkmıştır

Kürkçü: Türkiye'de seçim güvenliği ortadan kalkmıştır
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'ye seçim çalışmaları kapsamında çıktığı Karadeniz turunda dün Ordu'dan sonra Giresun'da da saldırı girişiminde bulunuldu.

 

GİRESUN  - Saldırılara ilişkin Kürkçü, "HDP'nin siyasi faaliyetlerinin bu şekilde engelleniyor olmasının Türkiye'de seçim güvenliğinin şimdiden ortadan kalktığını gösteriyor. Bunun siyasi faturasını hükümetin kaldıra bileceğini sanmıyorum" dedi. 

HDP seçim otobüsü, polis eşliğinde Kürkçü'nün partililere sesleneceği Bulancak Cumhuriyet Meydanı'na gelirken 30 kişilik bir gurup tarafından taşlandı. Araçta ciddi bir hasar meydana gelmezken, atılan taşlar sonucu araçta kısmi çizikler meydana geldi.

Kürkçü, meydanda partililere seslendiği sırada ise alana gelen 30-40 kişilik bir grup, "Burası Bulancak buradan çıkış yok" sloganları atmaya başladı. Parti çalışmasından haberdar olmasına rağmen polisin HDP'ye dönük diğer saldırı ve girişimlerinde olduğu gibi, yine herhangi bir önlem almayarak söz konusu grubun partililerin yakınına kadar gelmesine engel olmadı. Ortaya çıkan saldırı ihtimali üzerine partililer Kürkçü ve yanındaki heyeti aracına sokarak korumaya çalıştı. Kürkçü ve yanındakiler, araçla alandan ayrılırken, grup Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) binasına doğru yürüyüşe geçti. SYKP binası önünde bir süre sloganlar atan grup ardından dağıldı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.