Kürşat Bumin vefat etti

Kürşat Bumin vefat etti
Gazeteci-yazar Kürşat Bumin yaşamını yitirdi.

Tigris Haber- Madya eleştirilerine yer verdiği Medya kritik yazılarıyla tanınan ve son olarak Gazete Duvar'da yazan gazeteci-yazar Kürşat Bumin hayata veda etti.

KÜRŞAT BUMİN KİMDİR?

1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun oldu.

1972- 1980 yılları arasında Paris’te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yapan Bumin, çeşitli dergilerde yine medya eleştir makaleleri yayınlandı. 10 yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği görevi yapan Kürşat Bumin, medya eleştirilerini kaleme aldığı 'MedyaKronik' isimli kitabını da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde verdiği derslerin notlarıyla hazırladı.

'MedyaKronik' isimli internet sitesinin kurucularından olan Bumin, Ali Sirmen ile birlikte SkyTürk kanalında televizyon programı sundu.

2013 yılında Yeni Şafak gazetesiyle Gezi Parkı olaylarını destekleyen yazılarından ötürü yollarını ayırmak zorunda kalan Kürşat Bumin, 3 nisan 2013 tarihinde AKP tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik 'Akil İnsanlar' listesine Karadeniz Bölgesi Temsilcisi olarak girdi.

Kitapları :

1981 – Sivil Toplum ve Devlet

1983 – Batı’da Devlet ve Çocuk

1986 – Demokrasi Arayışında Kent

1997 – Okulumuz, Resmi İdeolijimiz ve Politikaya Övgü

1998 – MedyaKronik

2002 – Hukuksuzluğun Günlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.