Kürt Dili ve Edebiyatı Çalıştayı

Kürt Dili ve Edebiyatı Çalıştayı
Diyarbakır'da, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok akademisyenin katılımıyla "Kürt Dili ve Edebiyatı Çalıştayı" gerçekleştirildi.

 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanlığınca Kongre Merkezinde ilk kez organize edilen çalıştaya Türkiye ve farklı ülkelerden 30 akademisyen katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştay, Kürtçe açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

DÜ Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Karacan, yaptığı açıklamada, etkinliğin önemine değinerek, şunları söyledi:

"Hükümetimizin demokratikleşme alanında atmış olduğu adımlara bir katkıda bulunmak ve bilim dünyası olarak da hükümetimizin bu çalışmalarına destek mahiyetinde bu organizasyonu yaptık. Türkiye'deki özgürlükler konusunda, Kürtçe üzerinde çalışmalar yapılabildiğini bununla göstermiş olduk."

Çalıştayda Irak, İran, Kazakistan, Almanya, İngiltere, Fransa ve İsveç'in de aralarında bulunduğu birçok ülkeden akademisyenin yer aldığını aktaran Karacan, amaçlarının Kürt dilinin diğer dillerle ilişkisini incelemek, Kürt edebiyatının kaybolan hazinesini ortaya çıkarmak, batı, doğu, kuzey ve güney edebiyatı ile Arap edebiyatının karşılaştırmasını yapmak olduğunu belirtti.

Uluslararası alanda da bazı akademisyenlerin çalıştaya katıldığını dile getiren Karacan, organizasyonun iki gün planlandığını, fakat bazı katılımcıların katılmamasından dolayı bugün sona erebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.