Kürt Gazeteciler Günü Kutlanıyor

Kürt Gazeteciler Günü Kutlanıyor
22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan gazeteciler, basın üzerindeki baskılara dikkat çekti.

22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen panelde Kürt baskını tartışıldı. Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Abidin Bulut ile gazeteci Ahmet Kani’nin konuşmacı olarak yer aldığın panelin moderatörlüğünü Kürdistan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferat Mehmetoğlu yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer verilen habere göre açılış konuşmasını Ferat Mehmetoğlu yaptı. Kürt gazeteciliği üzerindeki baskıların önümüzdeki süreçte de devam edeceğine işaret eden Mehmetoğlu, tüm engellemelere rağmen sahadan halkı aydınlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gazeteci Ahmet Kani, Kürt gazeteciliği üzerindeki baskının Osmanlı zamanından beri var olduğunu dile getirdi. Kani, “Kürdistan gazetesi, Mısır’da basıldı. Nitekim Kürdistan gazetesi için ilk fikir ortaya çıktığında Osmanlı devleti ile görüşme yapıldı. Osmanlı yetkilileri sınırları içindeki herhangi bir matbaanın gazeteyi basmasına izin vermedi. Kürdistan gazetesi Mısır’da basılmasına rağmen Osmanlı yetkilileri bu sefer gazetenin dağıtılmasını engelledi. Tüm engellemelere rağmen Kürdistan gazetesi 31 sayı çıkarak o gün dünyada var olan gelişmeleri Kürt halkına ulaştırdı” dedi.

Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Abidin Bulut ise, “Kürtlere sürekli olarak asimilasyon dayatıldı. O yüzden Kürt gazeteciliği hep hedefti. Öte yandan gazetecilik toplumun gözüdür. Kürt gazetecileri 120 yıldır bu coğrafyada var olan gelişmeleri aktarıyor. En son baskılar Welat’ın matbaa bulamamasına neden oldu. Ancak biz bu kez Azadiya Welat’ın sessini tüm dünyaya duyurmaya çalışacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.