Kürt parti ve kurumlar ulusal birlik gündemiyle toplandı

Kürt parti ve kurumlar ulusal birlik gündemiyle toplandı
Diyarbakır’da konuşan görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Kürt ulusal birliğinin önemine değinerek, "Böylesi bir süreçte sessiz kalmak Kürtler için ölüm anlamına gelmektedir."

 

kurt-partiler-toplanti-(2).jpeg

 

 

 Diyarbakır’da ulusal birlik tartışmaları çerçevesinde “Kürtler Süreci Tartışıyor” buluşması gerçekleşti. Dağkapı’da bulunan Demir Otel’de gerçekleşen buluşmaya, görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri, DBP yöneticileri, Diyarbakır Barosu, Kürt siyasi parti temsilcileri, insan hakları savunucuları, aydın, sanatçı, yazar, gazeteci, Barış Anneleri Meclisi, Tabip Odası ile birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

'HİÇBİR KÜRDÜN BU KONUYA GEÇ KALMA HAKKI YOKTUR'

 Buluşmanın açılış konuşmasını yapan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Kürt halkının dört parçada sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Bütün Kürt güçleri arasında bir sorun mevcut. Acaba ne olmalı ki Kürtler arasındaki bu sorunlar son bulsun. Ne yapılmalı ki Kürt güçleri Kürdistan’ın gelecek çıkarları konusunda bir araya gelebilsin. Bugün burada bu toplantıda ne yapabiliriz konusunda tartışma yürüteceğiz. Kürt siyasetini ve siyasetçilerini bir araya getirebilmenin yolunu arayacağız. Bu bağlamda şimdiye kadar çok sayıda toplantı gerçekleştirildi. Artık hiç bir Kürt gücünün bu konuya geç kalma hakkı yoktur” dedi.

 

kurt-partiler-toplanti-(4).jpeg

 ‘SESSİZLİK KÜRTLER İÇİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR’

 Ardından konuşan deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Kürt ve "Kürdistan"ın geleceği için yapılacak çalışmalara önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi: “Kişiler bu konuda eksikliğe düşebilir. Bugün kuzeyde siyaset üzerinde çok ciddi baskılar var, bu baskıları iyi okumak lazım. Bugün Kürtlerin kazanımları ne kadar artarsa baskıda o kadar arttırılıyor. İyi biliyoruz ki bugün burada bir araya gelen herkes özgür bir yaşam için burada bulunuyor. Böylesi bir süreçte sessiz kalmak Kürtler için ölüm anlamına gelmektedir.”

 

 

 

 'ULUSAL BİRLİK RUHUNU KÜRTLER CANLANDIRACAK'

 Kürt ileri gelenlerinin eksik kalan siyaseti eleştirmesi gerektiğini kaydeden Türk, “Siyasi görüşümüz, inancımız ne olursa olsun Kürt ulusal birliği için çalışmalı, görüşlerimizi dile getirmeliyiz. Kürt siyasetinde meydana gelen eksiklikler bir araya gelip tartışmakla giderilir. Kürtler ulusal birlik ruhunu canlandıracaktır. Mücadele sesimizi yükseltelim. Zaman mücadele verenlerin sesini yükseltme zamanıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

 Konuşmaların ardından buluşma, basına kapalı olarak devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.