KÜRT PARTİLERDEN SERBEST TUTUM KARARI

KÜRT PARTİLERDEN SERBEST TUTUM KARARI
Genel Merkezleri Diyarbakır’da bulunan 5 Kürt partisi, 24 Haziran seçimlerinde tüm partilerin serbest tutum kararı aldığını duyurdu.

'Kürdistani seçim ittifakı' olarak adlandırılan ve PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi), PSK (Kürdistan Sosyalist Partisi), PDK-T (Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi), PDK Bakur, Azadi Hareketi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Azadi Hareketi, PAK, PDK, PDK-T, PSK 2 Mayıs 2018 günü Diyarbakır’da gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla, Kürdistani Seçim İttifakı’nı ilan ettiler. Kamuoyuyla paylaşılan siyasi prensipler temelinde HÜDAPAR ve HDP ile geniş kapsamlı bir seçim ittifakı için görüşmelerde bulunan Kürdistani Seçim İttifakı, ne yazık ki, hedeflediği anlamda bir sonuca ulaşamadı.

HÜDAPAR, Kürdistani Seçim İttifakı’nın kendilerine sunmuş olduğu siyasi prensipleri ve ittifak teklifini içeren mektuba bugüne kadar herhangi bir yazılı cevap vermemiştir. Kürdistani Seçim İttifakı ve HDP 6 maddelik bir deklerasyonda anlaşma sağlamalarına rağmen, HDP Genel Merkezi sayın Selahattin Demirtaş ve HDP’nin 14 Mayıs’ta açıklanan  Seçim Bildirgelerinde bu 6 maddeye yer vermeyerek, ittifakın ruhuna ve mutabakat sağlanan esaslara aykırı bir tutum sergilemiştir. Bu temel sebeplerden dolayı, Kürdistani Seçim İttifakı’nın geniş bir seçim ittifakı sağlama girişimi amacına ulaşamamıştır.

Kürdistani Seçim İttifakı’nın bu girişimleri halkımız nezdinde büyük bir heyecan ve  sinerji  yarattı. Kürdistan halkı, kendi kimliğiyle bir taraf olacağı böylesi bir girişime ciddi bir destek verdi.

Bizler Azadi Hareketi, PAK, PDK, PDK-T, PSK olarak, halkımızın bu sahiplenme duygularını da dikkate alarak, bu ittifakımızın önümüzdeki dönem, 2019 Yerel Seçimlerinde de ortak tutumla devamına karar vermiş bulunmaktayız. Bu ittifakımız aynı zamanda halkımızın en temel ihtiyacı olan Kürdistani bir ittifak için önemli bir kilometre taşı misyonunu görecektir.

Önümüzdeki dönemde de bu ittifakı devam ettirmek kaydıyla, Kürdistani Seçim İttifakı 24 Haziran 2018 seçimlerinde, ittifak içindeki her partinin serbest tutum almasını kararlaştırmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.