Kürt sanatçı Raperin tutuklandı

Kürt sanatçı Raperin tutuklandı
Kürt sanatçı Dilek Demir (Raperin), kendisini dolandıran Cüneyt Pala adlı kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davada 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Taksim’de bir otelin 401 No’lu odasında randevulaştıkları Cüneyt Pala’yı Gülşah Mat’la birlikte bıçakla öldürmek suçundan 12.5 yıl hapis cezası alan öğretmen Dilek Demir, cinayetin işlendiği geçen yılın mayıs ayına kadar hem öğretmenlik hem de profesyonel müzik yapıyordu. Demir’in hayatı, cinayetin işlendiği gün tamamen değişti. Olayların başlangıcı, cinayetten 3 ay önce sosyal paylaşım sitesi Instagram’da başladı.

PALA TARAFINDAN KANDIRILMIŞLARDI

İstanbul’da yaşayan 41 yaşındaki Cüneyt Pala, Instagram’dan arkadaşlık talebi gönderdiği Van’da yaşayan anaokulu öğretmeni Dilek Demir’e, kendisini fotoğrafçı ve mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtarak tanışmak ve çalışmak istediğini söyledi. Kariyer planları yapan Demir, teklifi kabul edip İstanbul’a gitti. Pala, otel odasında Demir’in fotoğraflarını çekti, bunun karşılığında da 30 bin TL aldı. Demir’in beklediği iş bir türlü gelmeyince ikili arasında tartışma başladı. Kaptırdığı parayı almak isteyen Demir, sahte bir hesap açarak Pala’nın takip ettiği kadınlarla iletişime geçti. Bu kişilerden 22 yaşındaki öğrenci Gülşah Şat da kandırılmıştı. Demir’in amacı, parasını ve Pala’nın çektiği mayolu fotoğraflarını almaktı. Şat ise çıplak fotoğraflarını geri almak istiyordu. İkili bir plan yapıp Pala’yı Taksim’deki otelin 401 No’lu odasına çağırdı. Odaya giden Pala, çıkan kavgada bıçaklanarak öldürüldü. Her 2 kadın da tutuklandı. Yapılan duruşmalarda kendilerini savunduklarını kaydeden kadınların tahliye talebi reddedildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün yapılan son duruşmada, Demir sürekli gözyaşı döktü. “Her şeyimi kaybettim” diyen öğretmen Demir’in 2 ay önce de 13 yaşındaki kızı Berfin’i kaybettiği ortaya çıktı. Mahkeme, Dilek Demir ve Gülşah Şat hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

YARIM KALAN KARİYER, BİTEN BİR HAYAT

“Dilek Demir” ismiyle anaokulu öğretmeni olduğu bilinen genç kadının aslında tanınmış bir şarkıcı olduğu da son duruşmada ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Demir, “Raperin” adıyla söylediği şarkılarla “Kürt Sezen Aksu” olarak tanınıyordu. Profesyonel şarkıcılık yapan genç kadın, sosyal medya ve Youtube sayfasında şarkılarla önemli bir hayran kitlesine sahip. İlk albümü Xapînok’u 2012’de yayınlayan Demir, düet projesi Tarûmar’ı 2013’te, ikinci solo albümü Rê-Newa’yı ise 2014’te çıkardı. Ancak hayat Demir’e acı bir oyun oynadı. Kariyer planları için çıktığı yolda hayatı mahvoldu. Şimdi cezaevinde ve evladı artık yok. Kızının cenazesine bile gidemeyen genç kadının tek dileği, cezaevinden çıkıp mezarını ziyaret etmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.