Şeyhmus DİKEN

Şeyhmus DİKEN

“Kürt” yokmuş meğer!

“Kürt” yokmuş meğer!

 

 

 

Ter içinde uyanıp kendime gelmiş, sonra da Aman Tanrım! Neler demiştim rüyada diye kendime sormuştum. Akabinde la havle çekmiş. Sonra yüzümü soğuk suyla yıkamış. Uzunca bir süre kendimle hasbıhal etmiş. Azap verici rüyalara gark olmaktansa uyanık kalmak yeğdir, demiştim kendime!

 

Rüyada gaipten biri gayet olağan, bildik sorular soruyordu. Yalnız ne hâl ise soruyu soran görünmüyordu. Sadece ses vardı. Boğuk, cevabı da aslında kendince bilindik bir eda ile.

 

Yanıtları veren bendim. Ama ses, sanki bana ait değildi. Bir başkası konuşuyordu gibi.

 

Kürt sorununda ne aşamadayız, bugünkü tablo nedir?

*Aslında “Kürt” yok! O “Kürt” diye bilinenler tarihin hayli eski zamanlarında toprağa, eski defterlere gömülüp gittiler! Dolayısıyla olmayan bir topluluğun “sorun” diye algılanacak bir problemi de yok! Hem zaten epey bir zamandır ilelebet beka’sı süren ve sürecek olan zamandan ve mekânlardan azade kavi devletin en üst düzeydeki temsiliyetlerini durduk yerde meşgul eden görüşmeler, mutabakatlar, masa kurmalar filan tümüyle zahiri mevzulardı. Sanal dünyadaki bilgisayar oyunlarına benzeyen gerçek hayatta karşılığı olmayan durumlar yani!

Şükür ki; aklın yolu birdir. Devlet tümüyle “Batı oyunu” olan bu sanal oyunbozanlıktan tez zamanda sıyrıldı. “Devlet aklı” her zamanki gibi egemen kılındı. Ve dahi doksan yıllık cumhuriyetin “fabrika ayarları”na geri dönüldü. “İmtiyazsız, sınıfsız, tek milletli, tek etnisiteli, tek bayraklı, tek dilli,  tek devletli” dünyada teklikte sınır tanımaz asli hâlimize yeniden zuhur ettik de selameti bulduk.

Allah, devlete millete zeval vermesin…

Gelecekte bizi neler bekliyor?

*Gelecekte tabii ki bizi bekleyen 600 yıllık ecdat yadigârı geçmişimizin dünyaya model olarak sunulacağı Türk ve İslam kudretinin görünür kılınacağı bir yenidünya düzeninin başka milletlerce de model olarak kabul edileceği bir düzen…

Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!

Çözüm öneriniz nedir?

*İki soruya verdiğim cevaplar çerçevesinde hiçbir engel tanımadan hızla yürünen yolda her kim ki bu yola taş koymaya, engel olmaya, fitne sokmaya ve yeltenmeye kalkar, tez zamanda ağzının payı, anladığı dilde verile! 

……

Sorulan sorulara rüyada vermiş olduğum cevaplar bunlardı. Soruları ve cevapları birebir not ettim.

Rüyamı lütfen tabir edin. Hayra yorun. Bana bir çuvaldız batırın da gerçek hayatta karşılığı olmadığını sizinle beraber yüksek sesle telaffuz edivereyim…

Şeyhmus Diken 16.Şubat.2016 Diyarbekir

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyhmus DİKEN Arşivi
SON YAZILAR