Kürtçe müziğe ' Örgüt propagandası' davası

Kürtçe müziğe ' Örgüt propagandası' davası
G.Antep'te Kürtçe müzik yaptığı için hakkında "Örgüt propagandası" suçlamasıyla dava açılan yerel müzisyen Tahir Özmen, bu yüz yılda bile Kürtçe parçalar söyledikleri için yargılandıklarını belirtti.

G.Antep'te yerel müzisenlik yapan Tahir Özmen hakkında Kürtçe parçalar söylediği için "Örgüt propagandası" suçlamasıyla dava açıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Özmen hakkında açılan davanın ilk duruşması 9 Ekim'de Antep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kendisiyle birlikte altı kişinin bu davadan yargılandığını belirten Özmen, Kürtçe müzik yaptığından dolayı sürekli Antep Emniyeti tarafından ifadeye çağrıldığını söyledi. Bu konuda büyük bir baskı gördüğünü belirten Özmen, bu yüz yılda bile Kürtçe müzik yaptıkları için haklarında dava açıldığını söyledi. 

'Kürtçe müzik yaptığımız için büyük bir baskı görüyoruz'

Davanın delil yetersizliğinden dolayı 14 Şubat tarihine ertelendiğini ve Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini ifade eden Özmen, "Bu yüz yılda bile Kürtçe parçalar söylediğimiz için hakkımızda dava açıyorlar. İşte 'okullarda ve özel yerlerde Kürtçe serbesttir' diyorlar ama toplum içerisinde Kürt müzisyenleri üzerinde büyük bir baskı uyguluyorlar. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Siz halkımızla nasıl barış yapacaksınız. Bu kirli politikaları uygulayarak mı bir barış gerçekleştireceksiniz" diye sordu. 

'İki yüzlü davranıyorlar'

Yaşadıklarının sadece bu durumdan ibaret olmadığını dile getiren Özmen, daha önce de Kürtçe müzik yaptığı için onlarca kez hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Özmen, özellikle BDP'nin yaptığı etkinliklerde söylediği parçalardan dolayı ifadeye çağrıldığını belirterek, "Ama ne kadar baskı uygulasalar uygulasınlar beni yolumdan alıkoyamazlar. Bir yandan dilimizi yasaklama girişimlerinde bulunuyorlar bir yandan da bize farklı bir yüz gösteriyorlar. Söyledikleri hiçbir şeye inanmıyoruz. Çünkü bize sürekli yalan söylüyorlar, iki yüzlü davranıyorlar" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.