KÜTÜPHANEDE MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

KÜTÜPHANEDE MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILDI
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde gençlere madde bağımlılığı semineri verildi. Onlarca gencin katıldığı seminerde madde bağımlığının zararları anlatıldı.

Volkan DEMİREL

Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu, Bağlar Belediyesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Bağlar Gençlik Kütüphanesi’nde bulunan gençlere ’Madde bağımlılığı ve etkileri’ konulu seminer verdi. Seminer Bağlar nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerden bir olan 5 Nisan Mahallesi’nde yaşayan gençlere verildi. Yapılan seminere onlarca genç katıldı.
Gençlik Kütüphanesi’ne kayıtlı yaklaşık 2 bin öğrencinin olduğunu ifade eden Bağlar Gençlik Kütüphanesi çalışanı Sezen Mercan, 5 Nisan Mahallesi’nde sık sık olaylara tanık olduklarını belirterek, “Madde bağımlılığının yaşı ne yazık ki 11 yaşlarına kadar düşmüş. Çok fazla öğrencimiz var. Mahalle olarak bağların göbeğinde kalıyoruz ve her türlü madde kullanımına tanık oluyoruz. Bu yüzden böyle bir çalışmayı gerekli gördük” diye konuştu.
Madde bağımlılığının zararlarını anlatmak için bu çalışmayı periyodik bir şekilde yapmaya devam edeceklerini dile getiren Mercan, amaçlarının bütün mahalle gençliğini katmak olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.