Kütüphaneye anlamlı hediye

Kütüphaneye anlamlı hediye
Gazetemiz köşe yazarlarından Şeyhmus Diken ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) eski başkanı Davut Ökütçü, Sur Belediyesi’ne bağlı kütüphaneye kitap armağan etti.

Yazar Şeyhmus Diken ve Diyarbakırlı İş Adamı Davut Ökütçü kendi imkânları ile toparladıkları 335 adet kitabı, Sur Belediyesi’ne bağlı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi’ne hediye etti. Şeyhmus Diken’in hazır bulunduğu etkinliğe Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Altınkaynak ve yazar Leyla Aytek katıldı. Yazar Şeyhmus Diken, kütüphanenin Sur Belediyesi tarafından Mayıs 2007’de görkemli bir şekilde açıldığını hatırlatarak bu tür çalışmaların yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. Diken, “Sur Belediyesi’nin bu tip uzmanlık isteyen kütüphanelere ihtiyacı var. Özelliklede Kürt Hareketi ve Kürt Siyasi Mücadelesi açısından çocuklara, kadınlara ve gençlere yönelik bu tip aktivasyonlara cidden ihtiyacı var. Dolayısıyla Sur Belediyesi o tarihte hassas bir yaklaşım göstererek bu çocuk kütüphanesini oluşturdu. İyi ki de oluşturdu. Bugün de bir vefa örneği göstererek bu kütüphanenin oluşumunda çok büyük katkıları olan Sayın Davut Ökütçü sekiz yıl sonra, her Diyarbakır’a geldiğinde de çocuk kütüphanesini mutlaka ziyaret eden Davut Ökütçü, beş yayın evinden seçilmiş 335 kitapla Sur Belediyesi Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi’ne kitap katkısını sundu. Kendisine yazar kimliğimle ve onun dostu olarak bugün burada onu temsilen bulunmak adına Sayın Davut Ökütçü’ye ve Eş Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Davut Ökütçü’nün kütüphane için gösterdiği çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade eden Fatma Şık Barut, hastalığından ötürü katılamadığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.