Kuyumcular için DEDAŞ da soyguncular kadar büyük bir sorun

Kuyumcular için DEDAŞ da soyguncular kadar büyük bir sorun
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, kuyumcu esnafının soyguncular kadar DEDAŞ'tan da çektiğini söyledi.

Diyarbakır'da bir haftada üç kuyumcunun soyguna uğraması, kuyumcuları tedirgin etmesinin yanında, elektrik kesintileri de kuyumcu mesleği için artık çekilmez bir hal aldı. Elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini anlatan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mustafa Akkul, "Diyarbakır kuyumcu esnafı, bu soyguncular ve DEDAŞ'tan çektiklerini kimseden çekmedi" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Akkul: "Artık Tahammüllerimizin Sınırındayız"

Diyarbakır'da bir haftada üç kuyumcunun soyguna uğraması nedeniyle tedirginliği süren kuyumcuların bu en büyük sıkıntılarının yanın da elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini dile getiren DİKO Başkanı Mustafa Akkul, "Kentte hemen hemen bütün kuyumcu esnafımız otomatik sistemli asansörlü vitrin kullanıyor. Asansörlü vitrin de elektrik ile çalışıyor. Elektrik olmadığında bu sistem çalışmıyor. Elektrik olmadığında vitrinleri açamadığımız için satış ta yapamıyoruz. Diyarbakır'da da elektrik sorunu had safhaya ulaşmış durumda artık tahammüllerimizin sınırındayız" dedi.Sürekli elektrik kesintisi olmasından ötürü özellikle kuyumcu esnafının işlerini olumsuz etkilendiğini dile getiren Başkan Akkul, son bir aydan bu yana sürekli elektrik kesintisi olmasından dolayı siftah yapamadan evine giden üyelerinin konuyla ilgili yoğun şikayetleri olduğunu ifade etti. Kesintilerin yetkililer tarafından sürekli geçiştirildiğini savunan Akkul, "Elektrik kesintileri bizi bunalttı. İş yapamaz hale geldik. Bu çağda bu kesintiler çok ayıp ama biz artık elimiz kolumuz bağlı durmayacağız" diye konuştu.

Akkul: "Daha Kötü Sonuçlar Ortaya Çıkabilir"

İşyerlerinin kepenk sistemlerinin de otomatik olduğunu, elektrik olmadığında açılmadığını ve kapanmadığını belirten Akkul, "Kimi zaman Sabah işyerlerimizi açmak istediğimizde elektrik olmadığı için açamıyoruz. Bazen de kapatmak istediğimiz zaman kapatamıyoruz. Bu kentte sık sık toplumsal olaylar oluyor. Allah muhafaza yine meydana gelecek bir toplumsal olayda elektrik olmadığı için dükkanın kepenklerimizi kapatamadığımızı düşünün bu çok kötü bir sonuç doğurur. Büyük sıkıntılarımızdan birisi olan soyguncuların yanında bir de bu DEDAŞ'tan çekiyoruz. Nedir bizim suçumuz anlamadık. Bu düpedüz zülümdür. Ama artık bu zülüm karşısında da sessiz kalmayacağız ve susmayacağız. Nasıl ki biz belli yükümlülüklerimizi yerine getiriyorsak DEDAŞ'ta yükümlülüklerini yerine getirecek yoksa sonuçlarına katlanacak" şeklinde konuştu.

90'lı Yılların Altyapısıyla Hizmet Vermeye Çalışıyor

Başkan Akkul, DEDAŞ'ın 90'lı yılların elektrik hatları ile hizmet verdiğini ve hiçbir alt yapı yatırımında bulunmadığını da kaydederek şöyle dedi:

"DEDAŞ özelleştiğinden beri hiçbir yatırım yaptığını görmedik. Hala 1990'lı yılların enerji nakil hatlarını kullanıyor. Hala elektrik telleri direkler bulunuyor. Batıda böyle bir durum olsa yer yerinden oynar ama doğuda bu normal karşılanıyor. DEDAŞ bir an önce söz verdiği yatırımlarını yapmalı ve bölgenin göz bebeği olan Diyarbakır başta olmak üzere bölgeye kaliteli ve kesintisiz elektrik sunmalıdır. Bu bizim hakkımızdır ve bu hakkımızın verilmesini istiyoruz"

Başkan Akkul'dan DEDAŞ'a Son Uyarı

Bölgenin, Diyarbakır'ın, esnafın, halkın DEDAŞ'tan çektiğini başka kimseden çekmediğini belirten Başkan Akkul, haklarını verdiklerini ve kesintisiz elektrik alma haklarının bulunduğunu da hatırlattı. DEDAŞ'ı toplu olarak dava etme olasılığı da dahil olmak üzere her türlü hak arama yollarına başvurabileceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Akkul, "DEDAŞ'a son kez uyarı da bulunuyorum" diyerek sert mesaj yolladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.