Kuyumcular Odası Başkanlarından Anlı’ya ziyaret

Kuyumcular Odası Başkanlarından Anlı’ya ziyaret
Mezopotamya Mücevher Fuarı nedeniyle kentimize gelen 81 ilin Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanları, Büyükşehir Belediyesine gelerek, Eş Başkan Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

     Türkiye’de kuyumculuk alanında faaliyet yürüten 81 ilin Kuyumcular Odası Başkanları önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Genel Sekreter Fethi Suvari ve Meclis Üyesi Mustafa Emra’da hazır bulundu. Ziyarette İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdür Yardımcısı, Eş Başkan Anlı’ya 10 yıldır parmağında taşıdığı ‘Elif Vav’ yüzüğünü hediye ederek parmağına taktı. Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu da Kuyumcular Odası’nın flamasını taktim ederek, “İstesek bile Ankara’da bir belediye bizi ağırlayıp çay bile ikram etmez. Belediyenizin bizi burada ağırlaması ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. “ dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, her şeyin insanları bir araya getirmek ve daha iyi bir gelecek için gerekçe olabileceğini belirterek, şunları söyledi: “Biz aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı kaderi, acıyı ve güzeli hep birlikte paylaşıyoruz. Hepimizin dileği ve ortak arzusu bu güzel coğrafyada kardeşçe yaşamasıdır. İnanıyorum ki sizler bizden daha fazla bu talebi dile getiriyorsunuz. Çünkü ülkede çok farklı inanç, fikir, düşünce ve sosyo-ekonomik düzeye sahip olan yurttaşlarımız var. Bunun ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Bugün aramızda olanlar belki doğunun güzelliğini ve sıcaklığını yaşama imkânı yakaladı. İnşallah bu başlangıç olur ve daha sık bir araya geliriz. Yüreğimizdeki mesafeleri kısaltmak için gerekçeler bulalım.”

‘1 milyon 600 bin kişi adına teşekkür ederim’

Daha önce Ege’deki tarım emekçisi kadınların belediyeyi ziyaret ettiğini vurgulayan Anlı, kadınların o bölgenin birikimlerini getirdiklerini ifade etti.  Tarihi Kentler Birliği toplantısında birçok belediye başkanının kente geldiğini ve gelecek için paylaşımlarda bulunduğuna dikkat çeken Anlı, bu tür paylaşımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hayatın maddiyatız yürümediğinin farkında olduklarının altını çizen Anlı, herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu ve bunun maddi bir talep olmadığını vurguladı. Anlı, “Kişi başı geliri ne kadar çok artırırsak bu coğrafyada yaşayan insanlara hizmet etmiş olacağız. Ama bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaretle bizlere büyük bir haz, manevi destek ve güç verdiniz. Onun için ben 15 bin kilometrekarede yaşayan 1 milyon 600 bin kişi adına sizlere en içten duygularımla teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Ardından konuşan Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşlu, kentte ve belediyede yaşadıkları samimi duyguları Ankara’ya taşıyacaklarını belirtti. Çavuşlu, “Ankara’da bir belediyeye böyle bir toplantımız var diye davet etsek gelmezler. Maddi manevi katkıda da bulunmazlar. Bundan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Çavuşlu’nun ardından konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı  Noray İşler, birçok şehir gezdiğini, buradaki duygunun farklı olduğunu, bu coğrafyanın kendisini her zaman heyecanlandırdığını ve duygularını ifade etmekte zorlandığını kaydetti. İşler sözlerine şöyle devam etti: “Bu şehre geldiğim ilk andan beri sanki ben burada yaşamışım gibi, bu şehri bir kaç saat içinde o kadar benimsedim ki, insanlar olsun, ortam olsun kendimi burada çok huzurlu hissettim. Yaşadığım bu hisler belki benim Ermeni olmamdan kaynaklanıyor. İnanıyorum ki bu kentte yaşayan insanlar herkese bu hisleri yaşatıyor.”

 

Ziyaretten ve fuara gösterdikleri katkıdan dolayı başkanlara teşekkür eden İşler, “Herkes işini bırakıp buraya geldi. Bu hem sektörlerini çok sevdiklerinden dolayı hem de insanları çok sevdiklerinden kaynaklı bir şeydir. Çünkü son zamanlarda o kadar güzel bir diyalog ortamı yarattık ve bu adımın meyveleri artık yeşeriyor. Hem Türkiye hem sektör hem de bizler attığımız adımların karşılığını alırız diye düşünüyorum.” dedi.

Görüşmenin ardından Belediyemiz tarafından bastırılan Kent Gezi Rehberi Kuyumcular Odası Başkanlarına dağıtıldı ve belediye binası önünde toplu bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.