‘KYB'nin oyları %15 düşecek’

‘KYB'nin oyları %15 düşecek’
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, 16 Ekim olaylarının KYB'nin oylarını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, “KYB'nin oyları yüzde 10-15 oranında düşecek” dedi.

 

Mele Bahtiyar verdiği röportajda, Kürdistan Bölgesi'nin gündemindeki konuları değerlendirdi. Siyasi partilerin büyük bir bölümünün yapılacak olan seçimlerin birkaç ay ertelenmesinden yana olduğunu dile getiren Mele Bahtiyar, “Biz seçimlere engel olmayacağız” dedi.

“KYB, Nisan'da yapılması planlanan Kürdistan'daki parlamento seçimlerine hazır mıdır?” sorusuna Mele Bahtiyar şu yanıtı verdi:

“Tamamen hazırız diyemiyorum ancak seçim prensibini reddetmiyoruz. Ancak bir program hazırlamalıyız. Seçimden önce kongreyi gerçekleştirmeliyiz. KYB olarak sorunlarımız var. KDP ile de sorunlarımız var. Henüz birbirimizden emin değiliyiz.”

Mele Bahtiyar, siyasi partilerin oy oranlarına ilişkin ise, “Hiç bir partinin eski oy oranlarını koruyabileceğini düşünmüyorum ancak hile yaparsa o başka. Çünkü halkın şikayetleri ve ekonomik kriz oy oranlarını etkileyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

16 Ekim olaylarının KYB'nin oylarını nasıl etkileyeceği yönündeki soruya da KYB'li yetkili şu yanıtı verdi: “Büyük ihtimalle olumsuz etkileyecektir. Özellikle de Kerkük'te. Çünkü halk algılayamıyor. Gerçekleri ortaya koyacak bir soruşturma heyeti yok. Üzerimizde büyük bir saldırı var. Tabi ki bu birtakım seçmenin oyunu olumsuz etkileyecektir. Ayrıca bizim sadece 16 Ekim sorunumuz yok. Başka sorunlarımız da var. Oylarımız yüzde 10 – 15 oranında düşecektir.”

Mele Bahtiyar, KYB Genel Sekreteri makamına ilişkin olarak, “Mam Celal Genel Sekreter makamını çok güzel bir şekilde idare ediyordu. Başkası o makamı düşünse yazık olur. Hatta ben Genel Sekreteri Yardımcısından da yana değilim. KYB için yeni bir hiyerarşi düşünüyorum. Parti organlarıyla bunu görüşeceğiz” diye konuştu.

16 Ekim 2017'de Kerkük ve Tuzhurmatu'da bazı yerlerde peşmergenin çekilmesi üzerine Heşdi Şabi ile Irak ordusu Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki bölgelere girmişti. (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.