KYK 3. tematik kış kampları başladı

KYK 3. tematik kış kampları başladı
2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde yurtlarda gerçekleştirdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 693 bin 506 öğrenciye ulaşan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yarıyıl tatilinde de hız kesmedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde yurtlarda gerçekleştirdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 693 bin 506 öğrenciye ulaşan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yarıyıl tatilinde de hız kesmedi. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek “KYK Tematik Kış Kampları” 15 Ocak’ta başladı.

İlki 1.000, ikincisi 1.500 gencin katılımıyla gerçekleştirilen “KYK Tematik Kış Kampları”, bu yıl 12 farklı ilde 1.800 gence ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla Diyarbakır KYK İl Müdürlüğünce organize edilen Tematik Kış kampı Programı başladı.

KYK Bölge müdürü Metin Yılmaz: “Diyarbakır peygamberler şehri, sahabeler şehri, folklor şehri, yazarlar, şairler şehridir. Şu anda içinde bulunduğumuz yurt ismini Diyarbakır'ı feth eden komutan Halid Bin Velid'in oğlu Hz. Süleyman'dan almaktadır. Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabenin bulunduğu şehir Diyarbakır'dır. Selahattin Eyyubi bölgeyi ziyaret ederken Diyarbakır'dan geçtiği esnada Diyarbakır'daki hanımefendiler kendisiyle konuşarak Diyarbakır'da yetişen güllerden elde ettikleri gül yağını kendisine takdim etmiş, Kudüs'ü feth ettiği esnada Mescidi Aksa'da bulunan minberi bu gül yağlarıyla temizlenmesi talebinde bulunmuşlardır. Ve Selahattin Eyyubi Kudüs ü feth ederken Diyarbakırlı hanımların kendisine takdim ettiği gül yağları ile minberi temizlemiştir. Dolayısıyla sözlerimi fazla uzatmadan yine Balıkesir'den, Çankırı'dan, Kırklareli'den, Manisa'dan, Rize'den, , Tekirdağ'dan gelen öğrencilerimiz Diyarbakır'da geçireceğiniz bu bir hafta içerisinde, gerek almış olduğunuz eğitimlerden ve gerekse daha yakından tanıma fırsatı bulduğunuzdan Diyarbekirimizden mutlu bir şekilde ayrılarak çevrenize buradaki izlenim ve gözlemlerinizi anlatırsınız” dedi.

15-19 Ocak’ta 12 farklı kamp 1.800 genci ağırlayacak

Yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda düzenlenen kamplar; 15-19 Ocak tarihlerinde Antalya, Bilecik, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde gerçekleştirilecek.

Kamplarda akademik seminerlerin yanı sıra ilin tarihi ve kültürel mekânlarının keşfedileceği şehir gezileri, sinema gösterimleri ve birbirinden farklı sportif etkinlikler de düzenlenecek.

Türk İslam Sanatları Kampı

KYK’lı gençleri hat, ebru ve diğer kadim sanatlarla buluşturacak “Türk İslam Sanatları Kampı” Diyarbakır’da Prof Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, Safiye Morçay, Özcan Özcan, Ayla Aydemir, Ahmet Zeki Yavaş, Muhammet Mağ ve Uğur Taşatan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.