KYK ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI ÜRÜNLER SERGİLENDİ

KYK ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kurslar açıyor. Kurslarda hedeflenen gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına imkan sağlamak, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetle
Haber: Özcan YILDIZ

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Ziya Gökalp Kız ve Selahattin Eyyubi Kız Yurtlarında açılan ebru, ahşap boyama, tezhip, keçe, minyatür, resim, biçki-dikiş- nakış, taş boyama ve el sanatları kurslarında öğrenciler Sur Halk Eğitim Merkezine bağlı usta eğiticilerden aldıkları eğitimle, özenle hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserlerini düzenledikleri sergilerle davetlilerin beğenisine sundu.

KYK Diyarbakır İl Müdürü Metin Yılmaz, gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel, ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenledikleri etkinliklere büyük ilgi olduğunu söyledi. Yılmaz, öğrencilerin kurslara gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek “ Öğrenciler stres atıp, el becerilerini geliştiriyor. KYK eğitim programları sayesinde öğrencilerimiz mezun olduktan sonraki yaşamlarında da öğrenmiş oldukları bu mesleklerini sürdürebilirler” dedi. Sergiyi çok beğendiğini dile getiren Yılmaz , yurt idarecilerine, öğrencilere ve eğiticilere çok teşekkür etti.

Şenlik havasında geçen sergilerde  misafirlere ve öğrencilere Diyarbakır Kültürünü tanıtmak üzere sıra gecesi ekibi tarafından türküler söylenerek, halk oyunları gösterisi yapılarak, çiğ köfte ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.