Le Monde: Gül, Erdoğan'ın rakibi gibi konumlanıyor

Le Monde: Gül, Erdoğan'ın rakibi gibi konumlanıyor
Fransız Le Monde gazetesi, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taban tabana zıt tutumları benimsedikleri belirtti.

Ankara - Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi gibi konumlanıyor" başlığı ile yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yaşananların analiz edildiği haber yayınladı. Le Monde'nin haberinde şu tespitlere yer verildi: "Biri, sahneyi monopolize ediyor, mitingden mitinge koşarak kendisini düşürmek için tesis edildiğini söylediği komployu ihbar ediyor. Diğeri ise, sessizlikten ve Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden sadece yatıştırıcı bir düşünceyi dile getirmek veya üzerinde çok düşünülmüş bir kelimeyi ifade etmek için çıkıyor. Başbakan, doğrudan çevresini hedef alan suçlamalara karşı taarruza geçerek yanıt verirken Cumhurbaşkanı sakin biçimde uygun zamanı bekliyor. Yükselişini seyrettiği Sayın Erdoğan'ın uzun bir süre gölgesinde kalan (Gül) son aylarda en ciddi rakibi haline geldi. AKP'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana görülmemiş olan bu siyasi krizden en çok yararlanan olabilir."

Haberde, 31 Aralık akşamı "Millete Hizmet Yolunda" konuşmasında Erdoğan'ın sert bir konuşma yaptığı, Gül'ün ise "moderatör" rolünü benimsediği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.