Leyla Güven için yürümek isteyen HDP'li vekillere polis müdahalesi

Leyla Güven için yürümek isteyen HDP'li vekillere polis müdahalesi
Açlık grevindeki Leyla Güven'e destek için Nusaybin'den Diyarbakır'a yürümek isteyen HDP milletvekillerine engel olan polisler, Şırnak Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz'a müdahale etti. Mardin Milletvekili Pero Dündar ise, müdahale sırasında elinden yaralandı.

Tigris Haber- Açlık grevindeki Leyla Güven'e destek için Nusaybin'den Diyarbakır'a yürümek isteyen HDP milletvekillerine engel olan polisler, Şırnak Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz'a müdahale etti. Mardin Milletvekili Pero Dündar ise, müdahale sırasında elinden yaralandı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin açlık grevindeki Leyla Güven’e destek için "100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganı ile 7 merkezden başlattıkları yürüyüşün Nusaybin ayağında vekillere yönelik polis müdahalesi yaşandı. 
 
Şırnak'tan yola çıkarak Nusaybin'e ulaşan milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz ve Nuran İmir ile Mardin milletvekilleri Pero Dündar, Ebru Günay ve Tuma Çelik HDP ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Buradan Diyarbakır’a doğru devam edilecek yürüyüş nedeniyle parti binasının etrafı onlarca zırhlı araç ve yüzlerce polis ile abkukaya alındı. Nusaybin Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü de parti binasının önüne geldi. 
 
Bir süre sonra parti binasından toplu halde çıkarak yürüyüşlerine başlamak isteyen milletvekillerinin etrafı hemen polislerce sarıldı ve yürümelerine engel olundu. 

 
Yürümekte ısrar etmeleri üzerine milletvekillerinin etrafları kalkanlarla çembere alındı. Bu yüzden tartıştıkları polisler  kalkanlarla milletvekillerini sıkıştırıp, darp etmeye başladı. O anlarda bir polis memurunun elindeki copla milletvekillerinden Hüseyin Kaçmaz'a defalarca vurduğu iddia edildi.
 
Milletvekillerinden Pero Dündar’ın ise, kalkanlarla sıkıştırılması nedeniyle yaralandığı parmağında kanama meydana geldi.
 
Buna rağmen yürümekte ısrar eden milletvekillerini ellerindeki kalkanları ile geri iten polisler, vekilleri parti binasının kapısına kadar itekledi. 
 
Maruz kaldıkları bu müdahale ve yaklaşım nedeniyle milletvekillerinin polislere "Bunun hesabını vereceksiniz" diye seslendikleri duyuldu. Ardından milletvekilleri durum değerlendirmesi yapmak üzere parti binasına geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.