Lice Kaymakamı: Kamu personeli ilçe dışına çıkmasın

Lice Kaymakamı: Kamu personeli ilçe dışına çıkmasın
Lice Kaymakamlığı, ilçede çalışan kamu personelleri hakkında aldığı karar, 90'lı yıllardaki OHAL uygulamalarını aratmayacak düzeyde.

DİYARBAKIR -  Diyarbakır'ın Lice ilçesinde neredeyse her ay yeni bir gelişme yaşanırken, Lice Kaymakamlığı, 90'lı yıllardaki uygulamaları aratmayan bir karara imza attı. Lice Kaymakamlığı tarafından 18 Ağustos tarihinde ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda, ikinci bir emre kadar kamu personellerinin ilçe dışına çıkmaması ve çıktıkları durumda Hani-Diyarbakır güzergahını kullanmaları istendi. İlçe Kaymakamı Nuri Gezici imzasıyla gönderilen yazıda, "Alınan son bilgiler doğrultusunda karayolları ve üzerinde yol kesme olaylarının yapılabileceği duyumları üzerine; tüm kamu görevlilerinin konu hakkında hassasiyet göstermeleri, Diyarbakır-Lice arası geliş gidiş yapan personelin, Hani-Diyarbakır karayolunu kullanmalarının faydalı olacağı, ikinci bir emre kadar ilçe içinde zaruri haller arz etmedikçe kamu görevlilerinin kamu araçlarıyla intikalleri konusunda duyarlı olmaları" ifadelerine yer verildi. 


Kaymakamlığın kararının üzerinden günler geçmesine rağmen halen ikinci bir emir için geri dönüş yapılmadığı öğrenildi. Öte yandan karar kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde çalışan veteriner hekimlerin hayvancılık yapan yurttaşların hayvan tespiti yapmadığı öğrenildi. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını kent merkezlerine götürmek isteyen yurttaşlar, veterinerlerin gerekli tespit ve küpeleme işlemleri yapmadığından dolayı hayvanlarını köylerden çıkartamadığı belirtildi. Hayvancılıkla uğraşan yurttaşların bundan dolayı ciddi mağduriyet yaşadığı öğrenildi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.