Lice ve Dicle'de 2 örgüt üyesi yaşamını yitirdi

Lice ve Dicle'de 2 örgüt üyesi yaşamını yitirdi
Diyarbakır'ın Lice ve Dicle ilçeleri kırsalında devam eden operasyon kapsamında dün yaşanan çatışmada 2 örgüt üyesi yaşamını yitirirken ,

 

 çatışma bölgesinde yapılan aramalarda, silah, mühimmat ve tabbi malzemeler ile birlikte el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 2 bin 650 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

Lice İlçesi'ne bağlı Kutlu Köyü, Kerpiçören Mezrası yakınlarında, 29 Haziran tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 örgüt üyesinden sonra aynı bölgede 30 Haziran günü sağlanan temas sonrası çıkan çatışmada 1 ve Dicle İlçesi Kırkpınar Köyü Teke Mezrası yakınlarında çıkan çatışmada da 1 olmak üzere dün 2 örgüt üyesi yaşamını yitirdi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada" Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası Kuzeydoğusu mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda 29 Haziran 2017 gunu ölü olarak ele geçirilen 3 teröriste ilave olarak, 30 Haziran 2017 Cuma günü icra edilen temas araması faaliyeti esnasında 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf., 1 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof P.Tf. şarjörü, 120 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf. fişeği ve 1 adet av tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Diyarbakır İl J.K.lığı İstihbarat çalışmalarına istinaden Dicle İlçesi Kırkpınar Köyü Teke Mezrası mülki sınırları içerisinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile 30 Haziran 2017 Cuma sabahı sağlanan temas sonucunda ise 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf., 1 adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Anılan bölgede yapılan temas araması neticesinde 1 adet el yapımı patlayıcı ile ateşlemekomuta düzeneği, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, 2 adet şemsiye, 1 adet sırt çantası, 1 adet panço, 1 adet uyku tulumu, 1 adet met, 1 adet kamera, 1 adet ses kayıt cihazı ve örgütsel dokümanlar bulunmayı müteakip muhafaza altına alınmıştır. Lice İlçesi Birlik Köyü mülki sınırları içerisindeki Birkeleyin Çayı üzerindeki eski köprü ayağının olduğu mevkiide teröristlerce patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin gizlendiğine ilişkin alınan duyuma istinaden icra edilen operasyon neticesinde, toprağa gömülü vaziyette 5 adet jelikan bidon içerisinde 80 top kablo, 5 adet haki renkli kazak, muhtelif sağlık malzemeleri ile (9 kutu 100'lük muayene eldiveni, 200 adet serum, 500 adet enjektör, 250 kutu antibiyotik, çok miktarda sargı bezi, ağrı kesici ilaç ve krem) anılan köprü bitişiğindeki menfez içerisine gizlenmiş 2 bin 650 kg. (53 torba) Amonyum Nitrat ele geçirilmiştir. MayınEYP yapımında kullanılan söz konusu malzemeler olay yeri inceleme faaliyetlerini müteakip, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatına istinaden yerinde imha edilmiştir. Netice itibariyle, Diyarbakır İl J.K.lığı sorumluluk sahasında 30 Haziran 2017 tarihinde icra edilen operasyonlarda, (29 Haziran 2017 tarihinde ölü olarak ele geçirilen 3 bölücü terör örgütü mensubuna ilaveten) 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, teröristlerce mayınEYP yapımında kullanılan 2 bin 650 kg Amonyum Nitrat maddesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir denildi.

 

 

 

Bu arada ele geçirilen ve 2 asker tarafından torbaları kesilen amonyum nitrat maddesi, operasyon bölgesindeki bir dereye dökülerek imha edildi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.