Lice'de askerler bırakılsa da direniş sürüyor

Lice'de askerler bırakılsa da direniş sürüyor
Lice'de, karakollara karşı başlatılan direnişte alıkonulan 2 uzman çavuşu dün teslim alan HDP ve BDP heyeti, alıkonulan askerleri Lice Kaymakamı'na teslim ettikten sonra yeniden direniş çadırını ziyaret etti.

DİYARBAKIR  - Burada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyaset kurumu olarak halkın direnişinden önemli dersler çıkardıklarını ifade ederek, iki askeri elinde tutan insanlara, bu karakola bir daha bir çivi çakılmayacak şekilde söz vererek askerleri aldıklarını ifade etti. 


Lice'nin Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde yapımına başlanan Abalı Karakolu'na karşı halkın başlatmış olduğu çadır eylemi 11'inci gününde devam ediyor. Yaklaşık 4 gündür halkın taleplerinin karşılık bulması ve alıkonulan 2'si asker 3'i sivil 5 kişinin serbest bırakılması için HDP'liler ile İçişleri Başkanlığı arasında devam eden görüşmeler sonucunda alıkonulan 2 uzman çavuş, dün akşam saatlerinde BDP ve HDP heyetine teslim edildi. İçerisinde HDP grup başkan vekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından gençlerden teslim alınan 2 asker, gece geç saatlerde Lice Kaymakamlığı'na getirilerek, yetkililere teslim edildi. 

Önder: Karakolların yapılmaması sözü ile askerleri teslim aldık

Askerlerin yetkililere teslim edilmesinin ardından HDP ve BDP heyeti, direniş çadırında bulunan halkı ziyaret etti. HDP ve BDP heyeti çadırda "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde karşılanırken, çadır alanında açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, halkın karakollara karşı başlatmış olduğu direnişi selamlarken, siyaset kurumu olarak halkın direnişinden önemli dersler çıkardıklarını belirtti. Askerleri alıkoyan ve yanlarında bulunduran gençlere karakolları durduracaklarını sözü verdiklerini ifade eden Önder, "Bu bölge, zulümlerin, katliamların, büyük acıların tanığı olmuş bir bölge. Bunun yarattığı tarihsel sorumluluktan kaynaklı bilinç, buralarda gerçekleştirilecek olan barışı ve demokratik çözümü sabote edecek olan her türlü şeye karşı büyük bir duyarlılık sergiliyor. Bunun Sayın Öcalan'da çok farkında. Görüşmelerimizde de bu direnişinize, farkındalığınıza selamlarını iletti. Aslında bütün arkadaşlarımızla birlikte bu konuda her düzeyde bir mücadele vermemize rağmen, bunu daha da arttırmamız gerektiğini ve bizzat daha başlangıç aşamasında müdahil olmamız gerektiği sonucunu çıkardık. Bu sorumluluğu artık arttırarak üzerimize aldığımızı bilmenizi istiyoruz. İki tane askeri elinde tutan insanlarla yaptığımız görüşmeler sonucu onlara bu sözü vererek, burada bu karakola bir daha bir çivi çakılmayacak şekilde yaptırtmayacağız sözünü vererek, Sayın Öcalan'la müzakere yürüten heyet olarak bu sorumluluğu kolektif olarak diğer bütün siyasi arkadaşlarımızla beraber üzerimize aldık. Onun karşılığında bu iki askeri alarak ilgili yerlere teslim ettik. Bu teslim ettiğimiz gerek kurumlar açısından, gerekse bizler açısından büyük bir sorumluluk doğuran bir işti. Biz seve seve bu sorumluluğu üzerimize aldık ve gereğini de yapacağız" dedi. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.