Lice'deki büyük yangın söndürülürken, başka bir yerde yeniden yangın çıktı

Lice'deki büyük yangın söndürülürken, başka bir yerde yeniden yangın çıktı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde önceki gece çıkan büyük yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası ile kontrol altına alınırken, bugün sabah saatlerinde Dibek Köyü yakınlarında bir yangın daha çıktı. Çıkan yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

 

Lice İlçesi'nde önceki gece 2 askerin şehit olduğu, askeri konvoya yapılan bombalı saldırının ardından bölgede başlatılan operasyon sırasında Fis Ovası ile Lice İlçesi arasında geniş alanda çıkan yangın, bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Diyarbakır Büyükşehir ile ilçe itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması ve bölge halkının yardımıyla yangın, tamamen söndürüldü. HDP Diyarbakır milletvekillerinin de katıldığı söndürme çalışmalarından sonra bölgede iş makinelerinin de yardımıyla soğutma çalışmaları yapılırken, bu kez Dibek Köyü yakınlarında yangın çıktı.

Lice Belediye Başkanı Rezan Zoğurli, önceki gün başlayan ve geniş alana yayılan yangının kontrol altına alındığını, ancak Dibek Köyü yakınlarında sabah saatlerinde yeni bir yangının çıktığını söyledi. Başkan Zoğurli, çıkan yangını söndürmek Belediye ekiplerinin iş makineleri ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Yangını kontrol altına almaz isek yakınındaki ormanlık alana sıçrayabilir. Halka yangın bölgesinde çalışmalara katılması için çağrı yaptık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.