Liceliler adalet için yürüdü

Liceliler adalet için yürüdü
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen ve "Lice'ye adalet " yürüyüşüne katılan yüzlerce kişi, yarın görülecek katliam davasının ilk duruşmasına herkesi katılmaya çağırdı.

Diyarbakır - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 22 Ekim 1993 yılında Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesinin ardından ilçenin askerler tarafından yakılması ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin açılan davanın ilk duruşması öncesinde ilçede kitlesel yürüyüş düzenlendi. Lice'ye Adalet Platformu öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş için yüzlerce kişi, Çarşı Meydanı'nda bir araya geldi. "Dün Lice bugün Roboski", "Em komkojiya Licê'ye şermezardikin" ve "Lice burada katiller nerede" yazılı dövizler açıldı. Lice'ye Adalet Platformu Sözcüsü Şaban Baltaş, katliamının başladığı gün ilçede yaşananları hatırlatarak, ilçenin tüm sokaklarının insanlar olmasına rağmen bombalandığını dile getirdi. Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesiyle birlikte ilçede yaşanılanlardan dolayı günlerce ilçeye giriş ve çıkışların yasaklandığını söyleyen Baştaş, "Adeta Lice'nin tamamı açık cezaevine dönüştürüldü. 1980'lerde Amed zindanın da yaşananlar açık cezaevine dönüşen Lice'de yaşanılıyordu. Ülke tarihine eklenen kara bir lekenin daha üstü örtülmeye çalışılıyordu" diye konuştu.

Baştaş,  duruşmaya katılım çağrısı yaparak, "Bu katliama seyirci kalmayalım. Adaletin dini, ırkı ve dili olmaz. Yaşama hakkına uzanan her el herkes için her yerde bir kara boşluktur" diye konuştu.

Öte yandan yarın Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmaya katılım için saat 08.00'da ilçeden araçların kaldırılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.