Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

LİSTEDE YER ALAMAMANIN HÜZNÜ

LİSTEDE YER ALAMAMANIN HÜZNÜ

Seçimli günlerle oturup kalkacağımız bir süreç daha kapıya dayandı. Seçim takvimi açıklanmasından sonra partilerin ziyaretçileri de artmaya başlamıştı. Özellikle seçilme niyeti olanlar partilere daha sık gider gelir olmuşlardı. Partilerde heyecan ve hararet de artmıştı.

Seçilmek için başvuranlar, listelere girmeyi bekleyenler şüphesiz bu sürecin en heyecanlı halkasını oluşturdular. Heyecanla listelerin açıklanmasını beklediler. Günlerdir ağır bir stres altındaydılar. Özellikle ilk kez seçilmek için başvuranlar, bu heyecanı en doruklarda yaşadılar.

Şimdi partiler seçime girecek adayların listelerini YSK’ ya verdi ve listeler kamuoyuna açıklandı. Kimisi bu açıklamalardan beklediğini bulamadı. Tepkilerini dile getirenlerde oldu. Listede yer alanlar ise; şimdiden lacivert takımlarını hazırlamaya başlamışladır bile.

Listeye giremeyenlerde, bir kırgınlığın yaşandığı yansıdı. Bu bir yerde doğaldır. Çünkü listeye girememesi; adayın beklentilerini, umutlarını başka bahara bıraktı.  Listeye girememenin yarattığı hayal kırıklığı tepkisellikler yaratsa da;  gerilimli günlerin ilk raundu sonunda noktalanarak, heyecanlı bekleyiş sona erdi.

 Daha sandığa gidilmediği için heyecan maratonu henüz bitmiş değil. Heyecan fırtınası bu kez listeye girip de; seçilme şansının olup olmadığı üzerine devam ediyor. Bu gerilim de ancak 24 Hazirana kadar devam edecek. Tercih yapma sırası şimdi vatandaşa düşecek.

Şimdilik bu sürecin en sakin kesimi olan, seçilme kaygısı bulunmayan, sadece adayları seçmek için sandığa gidip tercihte bulunacak olan geniş seçmen kesimleridir. Bu heyecan dalgası henüz onları sarıp sarmalamadı. Daha itidalli olan bu çoğunluğun heyecanı sandığa gitme günü yaklaştıkça artacak; eve, sokağa ve şehre hâkim olacaktır. Sandığın başına gittiğinde, genel bir iradeyi oluşturacak olan kararını verirken; sağduyusunu konuşturacaktır. Nasıl yaşamak ve yönetilmek istediğini ortaya koyacaktır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR