Maça eşek sırtında gidiyorlar!

Maça eşek sırtında gidiyorlar!
Köyde futbol sahası olmaması ve yolların kötü olması nedeniyle kilometrelerce uzaklıktaki sahaya bu görüntülerle gidiyorlar.
Saffet AZBAY-ÖZEL

Diyarbakır’ın Çermik İlçesine bağlı Adalar Köyü’ndeki gençler, futbol sahasının köyden 3 kilometre uzakta olması nedeniyle maça eşek sırtında gidiyor. Gençler maç sonrası yine eşeklerle köye dönüyor.

20 yıldır böyle gidip geliyorlar

Bu görüntülere ilk başta inanmak zor gibi gelse de görüntüler gerçek yaşamdan ve teknolojinin, ulaşımın, yaşam koşullarının modernleştiği bu çağda tam aksine bir gerçeği yansıtıyor. Köydeki gençlerin şanssızlığı köyde saha olmaması ve yakın yerdeki sahaya giden yolun da taş yığınlarından, engebelerden oluşması. Gençlerin imdadına köydeki eşekler yetişiyor. Onlar için bir alışkanlık haline gelmiş, çünkü 20 yıldır bu şekilde maça gidip geliyorlar. Gençleri bu yola sevk eden en önemli gerekçe futbola olan tutkuları.

Çareyi eşek sırtında gitmekle buluyorlar

Adalar köyü sakinleri aynı zamanda futbol oynamayı çok sevdiği için; köyün 3 kilometre ilerisine gidip top koşturuyor. Mesafe uzak ve yollar da kötü olunca köyün gençleri çareyi; eşek sırtında sahaya gitmekte buluyor. Gençler köylerinde saha olmadığı için yetkililerden ya köye saha yapılmasını ya da bozuk yolların onarılmasını talep ediyor. Tigris Haber olarak ilgi çekici ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bu tabloya yerinde şahit olduk, olayın kahramanlarının görüşlerini aldık.

“Köyümüze yakın bir saha yapılsa çok mutlu oluruz”

Toprak sahası köye 3 kilometre uzakta olduğu için eşeklerle gitmek zorunda olduklarını ifade eden Enver Ejder “Kimi zaman çamurdan dolayı top oynamıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz köyümüze yakın bir saha yapılsa çok mutlu oluruz.”dedi.

“Bir sonuç alamadık”

Haftada iki gün 20 yıldır top oynamak adına bu uzak, taşlı ve çamurlu yolu eşek sırtında gittiklerini vurgulayan Zülfikar Ejder ise şunları söyledi. “Köyün gençleri olarak top oynamayı sevdiğimiz için haftada iki gün bu yolu çekiyoruz. Köyün yakınında saha olmadığı için futbol uğruna yaz kış demeden eşeklerle soluğu burada alıyoruz. Bu sorunumuzu yetkililere ilettik ama bir sonuç alamadık.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.