Madde bağımlıları Mardinkapı mezarlığını mesken tutmuş!

Madde bağımlıları Mardinkapı mezarlığını mesken tutmuş!
Kutsal mekânlara yapılan bu saygısızlığa tepki gösteren vatandaşlar, Mezarlıklar Müdürlüğünün bu duruma bir çözüm getirmesini ve mezarlıklardaki denetimlerin arttırılmasını istediler.

 

Aile mezarlıkları çöp yığınına çevrildi

Mardinkapı mezarlığını mesken tutan madde bağımlıları aile mezarlıklarına girerek, mezarların etrafını çöp yığınına çevirdiler. Aile mezarlıklarının kapılarındaki kilitleri kırarak içeri giren madde bağımlıları mezarların olduğu bölümde ateş yakıp geceyi geçiriyorlar. Mezarların etrafında uyuşturucu madde kullanan, içki, sigara içen şahıslar bir yandan kutsal mekânlara saygısızlık yaparken bir yandan da mezarların etrafını kirletiyorlar. Perşembe günleri mezarlık ziyaretlerinin yoğun olduğu zamanlarda etrafta görünmeyen madde bağımlıları haftanın 6 günü Mardinkapı mezarlığını mesken ediniyorlar.

 

 

Mezarlıklardaki denetimler arttırılsın!

Perşembe günleri mezarlık ziyareti yapan vatandaşlar, aile mezarlıklarının içindeki manzarayı görünce kahroluyorlar. Kutsal mekânlara yapılan bu saygısızlıktan şikâyetçi olan vatandaşlar bu duruma biran önce bir çözüm bulunmasını istiyor. Mardinkapı Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, kutsal mekânların daha iyi korunması için mezarlık denetimlerinin arttırılmasını istiyor.

 

 

 

Aziz FİDANCI/Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.