Made in Diyarbekir

Made in Diyarbekir
Diyarbakır’da faaliyet gösteren Altınay Mücevherat, uluslar arası ölçekte bir projeye imza attı.

Avrupa normlarına uygunluğu gösteren ve kısa adı CE olan “Conformite European” sertifikası alan Altınay Mücevherat, Türkiye’de sadece İstanbul’da bulunan seri alyans üretim makinesinin beşincisini Diyarbakır’daki atölyesine kurdu. Bundan böyle Almanya, Belçika ve Hollanda’ya ihraç edilen alyansların üzerinde “Made in Diyarbekir” yazılacak.

6 mağaza ve 550 corner satış ofisiyle Diyarbakır’da işlediği ürünleri Edirne’den Hakkari’ye kadar satışa sunan Altınay Mücevherat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ay, yerelde yarattığı markayı ulusal düzeyden uluslar arası arenaya taşımakta kararlı olduklarını söyledi.

Uluslar arası pazara giriyoruz

Serdar Ay, “Altınay Alyans markasıyla başladığımız alyans üretimi ve pazarlama serüvenimize Altınsay pırlanta markamızı da katarak hem bölgesel hem de ulusal pazara ulaştık ve şimdi de üretim gücümüzü önemli oranda artıran yeni makineler ile uluslararası pazara gidiyoruz. Altınay alyans ve Altınsay pırlanta markalarımıza Avrupa’daki Flamingo markalarımızı da ekleyerek bu kadim kentin adını ve hikayesini tüm dünyaya ürettiğimiz her ürüne ‘Made in Diyarbekir’ yazarak ulaştıracağız” dedi.

Seri alyans üretim makinesi

Alman standartlarında olan seri alyans üretim makinesini Diyarbakır’daki atölyelerine kuran Serdar Ay, şunları söyledi: “Uzun süreden beri bu mevcut teknolojiyi kullanmak için hazırlıklarımız vardı. Bu çalışma doğrultusunda makineyi satın alma durumu gerçekleşti. Bu satın alma işin birinci etabı. İkinci etabında ise KOSGEB kalkınma ajansları desteği ile projemizi daha ileriye götürüp, uluslar arası pazarda yer edinmek ve bu pazarın içinde istihdamı arttırmak istiyoruz. Üretim bandımızı mevcut adetsel ve kilogram olarak yüzde 200-300 oranında artırmayı düşünüyoruz.”

“Günlük 500 alyans üretiyoruz”

Makinenin günlük alyans üretim kapasitesinin 500 adet olduğunu anlatan Serdar Ay, şöyle devam etti: “Bu, günlük 2.5 kg, yıllık ise 1 tona yakın altının işlenmesi anlamına geliyor. 15-20 kişilik yeni istihdam alanı yarattık. Bu sayıyı 40’a çıkarabiliriz. Almanya, Belçika ve Hollanda ile distribütör anlaşmamızı yaptık. Ayrıca Hollanda’da ‘Flamingo’ diye bir markamız var. İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya ve Hollanda’da bu markamızla satış ve pazarlama yapacağız. Hedefimiz Diyarbakır’da üretip uluslar arası piyasada yer almaktır. Ürünlerin üzerinde ‘Made in Diyarbekir’ yazılacak. Yurt dışında alyansların fiyat skalası çok yüksek. Orada işçilik pahalı olduğu için fiyatları otomatik olarak yukarı çekiyor. Bu nedenle bize talep geldi. Hasan Yıldız ve Murat Başak isimli arkadaşlarımız Almanya, Hollanda ve Belçika’da pazarlama görevini üstlenecek. Bizler de üretici firma olacağız. Altınay, perakende mağazacılık olduğu kadar; alyansta Altınay, pırlantada Altınsay markalarıyla ön plana çıkacak. Hem yerli hem Avrupa eksenli uluslar arası piyasada bir pazar ve üretim bandını hayata geçireceğiz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.