Mahalle yollarındaki çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı

Mahalle yollarındaki çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı
17 ilçede mahalle ve grup mahalle yollarının yenilenmesi için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan ilçesine bağlı mahallelerde 143 km hedefiyle başlattığı çalışmaların yüzde 60’ını tamamladı.

  

 

Kentte 17 ilçenin kırsal mahallelerine hizmet götüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, mahalle ve grup mahalle yollarında başlattığı asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.  Silvan ilçesinde bu yıl 143 kilometre yol çalışması yürütmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi ekipler, şu ana kadar 90,2 km’lik mahalle ve grup mahalle yolunu yenileyerek çalışmaların yüzde 60’ını tamamladı.

1 km uzunluğundaki Hıncıkan; 2 km uzunluğundaki Kuruçayır kırsal mahalle ile 6 km uzunluğundaki Dede, Çakıltaş, Bismil ilçe sınırı; 11.5 km uzunluğundaki Eşme, Kıbrıs, Sulak, Bereketli; 12.2 km uzunluğundaki Çitliçevre, Yayageçer, Kızlal, Dilimalan; 13,7 km uzunluğundaki Kumluk, Akçay, Topçay; 4.5 km uzunluğundaki Dutveren, Akçeltik, Gören; 11.7 uzunluğundaki Beypınar, Aşağı Veysi, Bayatlı; 6.4 km uzunluğundaki Kayadere, Arı ve 3.2 km uzunluğundaki Ağartı, Yayıklı, Hazro ilçe sınırı grup mahalle yollarında alt temel ve temel ile 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı. Ekipler, 18 km uzunluğundaki DSİ Kanal Yolu, Zerova, Bölükçayır, Çığıl grup mahalle yolunu, 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama dökerek yeniledi.   

 Mahalle ve grup mahalle yollarında çalışmalar sürüyor

İlçeye bağlı 49.3 km uzunluğundaki mahalle ve grup mahalle yollarında çalışmalarını sürdüren ekipler, 3.1 km uzunluğundaki Soğukpınar, 2.2 km uzunluğundaki Duru, 1.4 km uzunluğundaki Düzoba, 1.1 km uzunluğundaki Bayrambaşı mahalle içi yolu, 400 m uzunluğundaki Otluk, 600 m uzunluğundaki Karahacı, 1.5 km uzunluğundaki Yeniköy, 1. km uzunluğundaki Söğüt, 200 m uzunluğundaki Dinlendi ve Yeşildere kırsal mahalle ile 7.2 km uzunluğundaki Üçbasamak, Dağarcık, Çığyatağı; 16 km uzunluğundaki Silvan ilçe sınırı, Bayrambaşı; 7.7 km uzunluğundaki Nohuttepe, Yeşerdi; 5.7 km uzunluğundaki Alibey, Gündüzler ve 1.2 km uzunluğundaki Çobantepe, Sedank grup mahalle yollarındaki alt temel ve temel çalışmalarını tamamladı. Toplam 37.8 km uzunluğunda olan 5 grup mahalle yolunda başlatılan 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasına devam eden ekipler, bu çalışmaların ardından 11.5 km’lik mahalle yollarında 1.  ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütecek.

Yol genişletme çalışması

Ekipler, 1.8 km uzunluğundaki Yeşilalan ve Alıncak ile 2.3 km uzunluğundaki Akçayır ve Beğendik grup mahalle yollarında yol genişletme çalışması gerçekleştirerek araçların yolları daha rahat bir şekilde kullanmasını sağladı.(Haber Merkezi)

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal mahalle ve grup mahalle yollarındaki çalışmaları yıl sonuna kadar devam edecek. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.